FANDOM


Bjorn elmquist

Hvad siger de hr. dommer? Livstid? Promillen var jo under det tilladte! Jeg ringer til min advokat!

Bjørn Elmquist er en radikal politiker, tidligere tv-oplæser, muligvis journalist, men helt sikkert en kendt forsvarsadvokat, der mest af alt er kendt for at tabe sine sager størst muligt, og som med sin nasale, påståelige og irriterende form, er i stand til at få dommeren til at dømme Bjørns klient til livstid i fængsel for cykel- eller butiks-tyveri.

Tidlige livredigér

I begyndelsen af sit liv, valgte Bjørn at gennemføre en uddannelse til advokat. Grundet reglerne på dette tidspunkt, var det ikke muligt at dømme ham til livstid på studiet, måske fordi at han allerede dengang besad et uhæmmet påståeligt og enerverende væsen, der skulle få alle på studiet til at ønske at de havde søgt ind på landbrugsuddannelsen i stedet!

Det er også værd at nævne at Bjørn Elmwuist forinden han blev advokat har været EF-korrespondent, folketingsmedlem og politimand og kender derfor den lovgivende, den udøvende og den fjerde magt lige så godt som den dømmende. Han næste karrierespring er uvist - måske bliver han ombudsmand...

De tabte sagerredigér

Så bliver det en anelse seriøst - mest fordi det er faktum, men så sandelig også fordi det er så sølle!

Bjørn har taget følgende højprofilerede sager, og tabt dem på alle mulige leder og kanter:

  • Sagen om æresdrabet på Ghalaza Kahn. Bjørns klient fik livstid.
  • "Terrorsagen fra Vollsmose". Bjørns klient får 12 års fængsel.
  • I cykelsagen fra Uggerløse fik Abdal Homammad Badut 16 års fængsel for at køre uden lys på cyklen. Da dommeren oplæste dommen nævnte han at det var en formildende omstændighed at det skete i dagslys i hans egen have.

- Der er sikkert flere - tag bare fra!

Desuden har Bjørn prøvet at tage sagen for fangerne på Grønland, der blev entydigt afvist. Han prøvede at få Elsebeth Wæver for den særlige klageret - og blev afvist.

Set i et historisk perspektiv, så vinder man ikke en sag med Bjørn som advokat. Man taber den bare en anelse vildere, end hvis man havde valgt at sætte sig på dommers bord og lave en lort under retsforhandlingen.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.