FANDOM


Biva

Biva er i øvrigt et af de største online-magasiner for lesbiske

"Moar, ska' vi ikke snart hjem?"

~ Lille dreng, til sin mor.


"Hurtigt Terry, lad os komme væk herfra i en fart!"

~ Tintin, under en ferie på Rømø.


Biva var en af de mest berømte danske møbelkæder, og kendes især fra sine verdensomspændende tv-reklamer med en utilregnelig overvægtig kvinde, der taler fynsk og peger af folk (blev i årene 1993-1997 spillet meget overbevisende af Bertel Haarder). Kæden Biva gik konkurs i 2013, men nåede inden da at bestå af over 34½ butikker, og et halv pund durum hvedemel der var spredt ud over det meste af Øresund. Omsætningen kom primært fra salg af enkeltumættede møbler og fordærvet torsk.


"Vi ses i Biva!" redigér

Navnet Biva opstod da en lettere desorienteret Uffe Ellemann-Jensen stavede forkert i en sms under en stresset indkøbstur, kraftigt påvirket af alkohol. Biva havde i mange år udmærket sig til adskillige miljø-priser, bl.a. for sit imponerende arbejde i bekæmpelsen af broccoli og andre folketruende sygdomme.

I 1972 chokerede Biva det ganske land, da det blev opdaget at de gennem en længere årrække kun havde rekrutteret folk fra den øverste del af madpyramiden. Årene efter faldt kunderne hurtigt fra, og nedturen kulminerede i 2006 ved at de nu var nået ned på kun 33 venner inde på vennesiden på Facebook. Biva blev nogle år herefter erklæret konkurs, og eksisterer derfor i dag kun i fantasiens verden eller som fatamorgana.


Biva genopstår redigér

Alle var enige om at nogle skæbner er for grumme til den her verden. bIVA måtte ikke dø selv om det var en dødssejler funderet på møbler af pap og sejlgarn. Som den første officielle genfærd kan man nu gå på nettet og finde de samme tarvelige møbler til dobbelt pris.

Se også redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.