FANDOM


Byskilt

BIRKERØD

"Toget standser ikke i Birkerød"

~ Eric Schon om at stå af i Roskilde


Birkerød er mest kendt for uhyret i Birkerød . Navnet på uhyret er desværre ikke blevet fundet endnu. Hvert år i august kommer flere hundrede busser med japanske turister til Birkerød, for at se monstret blive fodret. I munden.

OPDAGELSEN AF SØUHYRRETredigér

Den 31. februar 1919, var Birkerøds turistjollelav ud at sejle på søen. Henrik Gerner var formand for lavet, men han kunne desværre ikke den dag, fordi han var blevet taget til fange af svenskerne. Alle 20 både der var ude på søen den dag forsvandt. En stor undersøgelse blev sat igang af Ludvig Holberg. Ludvig ville tømme søen for vand, ved at lave verdens største skumfidus, og suge vandet op med den. Han oprindelige plan var at skumfidusen skulle være med jordbær smag, men der var ikke flere jordbær, fordi Henrik Gerner havde forsøgt at slå svenskerne ned med dem. Lederen af projektet besluttede at lave skumfidusen med hindbær smag, men Ludvig var allergisk, og faldt død om på stedet. Den dag i dag er der heldigvis stadig vand i søen, det er heldigt fordi ellers ville der løbe ænder rundt i gågaden.

Birkerøds musikskoleredigér

Birkerød er også kendt for den lokale musikskole, fordi røvoboen er opfundet her. Røvoboen er en form for obo, hvor mundstykket er udskiftet med et røvstykke. Røvoboen blev opfundet ved, at en musiklærer havde spist kålstuvning. Dagen efter satte han sig ovenpå sin obo, og ved et uheld startede vulkanen, og instrumentet var til. Birkerød fodboldklub har udskiftet fløjten med røvoboen. Røvoboen er også blevet brugt senere i verdenshistorien. Churchill indså hurtigt, at røvoboen var fremragende til at skræmme tyskerne væk med.

Hvalmingoer i Birkerødredigér

Tycho Brahe opdagede i Birkerød teleskop, at der var hvalmingoerPluto. En hvalmingo minder mest om et lyserødt luftskib. Hvalmingoen har fået navnet fordi den er en blanding af en hval og en flamingo. Hvalmingoerne kommer til Birkerød hver tirsdag, fordi de skal købe ind i Irma. I starten kom hvalmingoerne om søndagen, men de fandt hurtigt ud af at Irma havde lukket om søndagen. Hvalmigoerne er ikke så kendte i verden, da man kun kan se dem i Irma, men folk mener at Irma er for dyrt så det gider de ikke at spilde tid på.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.