FANDOM


Marlboroman

Billy the Grown Up, mens han stadig havde sine lunger.

Billy The Grown Up alias William Bonney alias Patrick Henry McCarty var en fuld irer, der flyttede til Manhattan med sin grimme kone, Katherine. Her slog Katherine sig på hjemmeplejen og Billy slog sig på flasken.

Efter nogle få år følte familien - nu med to børn - sig stærkt tilskyndet til at flytte, og snart efter befandt de sig i Coffeyville i Kansas, hvor de gravede efter mudder, ja, så fattige var de. Her døde Billy, og havde det ikke været for hans skidte søn, Billy the Kid, havde vi aldrig hørt mere til ham.

30px-Cquote1 svg
Hvis der ikke stikker en knogle ud, så er det ikke noget at tale om. Og hvis der gør, så skal det rides væk.
30px-Cquote2 svg
Billy


30px-Cquote1 svg
Gamle cowboys dør aldrig. De lugter bare sådan.
30px-Cquote2 svg
Billys kone


Det eneste levn vi har fra Billy the Grown Up er nogle spredte dagbogsnotater. Vi har valgt at bringe et par uddrag.

Mandag 9. januar 1860redigér

Forstår ikke hvor vi har fået den flabede knægt fra. Lille William er næsten ikke til at styre, hvis man ikke knalder ham et par på låget, mens han sover. Og nu har knægten fået sin første tand. Han stjal den fra en gråbjørn.

Mandag den 9. september 1861redigér

Måtte overbringe Katherine den sørgelige nyhed: Æslet har ædt mine boller. Katherine lovede at smøre nogle nye til i morgen.

Mandag den 9. oktober 1862redigér

Endelig havde vi heldet med os! Vi har fundet mudder i 3 fods dybde, selv om vi måtte skrabe en masse gulligt metal væk først. Hvis vi kan udvinde ler af mudderet, kan vi starte en produktion af kaffekrus, som vi kan sælge for 2 cents stykket. Hvis vi sælger 50, så har vi tjent vor første dollar!

Tirsdag den 10. oktober 1862redigér

Ak, alt håb er ude. Mudderet rakte kun til 3 ½ fod, så var der gulligt metal over det hele igen. Det bliver næppe til mere end 7-8 krus. Vil heldet aldrig følge os?

Mandag den 9. januar 1863redigér

Vi fejrede lille Williams fire års fødselsdag på saloon'en med whisky og skyderi. Pianisten fik et skudhul i kraniet. Resten af aftenen måtte vi nynne dansktop-melodier.

Tirsdag den 10. januar 1863redigér

Måtte hente lille William nede på saloon'en, hvor vi glemte ham i går aftes. Det er næsten ikke til at huske alle de detaljer, når man har nynnet Birgit Lystager i flere timer. Han har ikke taget skade, lille William, bortset fra lidt nervøs blinken og en manglende evne til at tale.

Torsdag den 14. november 1864redigér

Så er der vrøvl med Billy igen. Jeg måtte tæve ham med en skovl for at få ham til at stoppe med at synge forkert i anden linje af Dem Ole Mississippi Blues'. Men han er god til at komme hjem med kødkvæg, brændemærket og grydeklar.

Fredag den 8. april 1881redigér

Ha! Så dum er han sgu heller ikke, knægten! De ville hænge ham for kvægtyveri, men han skød fængselsvagterne og stak af. Nå, løkken var gjort klar, så de var nødt til at hænge to kinesiske jernbanearbejdere, så skatteyderne kunne få noget for sine penge. Hov, er jeg forresten ikke død?

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.