Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

"Spædbarn, du kan køre min bil"

~ The Beatles om en kvindelig bilist


Enkelte billige modeller har kun tre hjul.

I gamle dage fik man bilen leveret i en papkasse

Det gælder om at have udstyret i orden. - Spademanns anbefaler til enhver tid en Weber dobbeltkarburator - dén er meget bedre end grillen!

Bilen har fire rat og et hjul til hvert af rattene. Alle i familien har en mening om, hvordan der skal køres.

Selvom alle biler basalt kan det samme: at nå fra punkt A til punkt B... er der mange som har opdaget, at det ikke er lige meget hvordan man ser ud, når man ligger spændt fast på Motorring 3 på vej ind til Gentofte og IT-firmaet.

Bilen som livsstilsforlænger

Bilen er dig. Den er din forlængede rygmarv, som gør at du ikke skal bekymre dig om, hvor mange zoner der er til Kirke-Hvalsø eller Fuglebjerg. Men dit omdømme kan hurtigt nedbrydes, hvis du kører rundt i en eller anden anonym gråmetallic Huyndai stationcar eller en bæbrun Opel Astra. Så rådet lyder: Lad være med at lade andre købe din bil for dig. Du lader jo heller ikke din mor købe trusser for dig, vel?
Nå, men den skal du altså også ud at købe selv fra nu af...(!)


Kravspecifikation for en ordentlig bil

30px-Cquote1 svg.png Jeg bruger aldrig mit blinklys. Det rager ikke folk, hvor jeg skal hen! 30px-Cquote2 svg.png
Almen dansk bilist, 2012.


Automatgear og servostyring

Det er vigtigt, når du kører, at du kan sidde og styre med højre hånd, mens du har en smøg i venstre. Til dette kræves automatgear (men kun tiptronic[1] i rattet. Alt andet er fimset). Under mere festlige begivenheder, er det også vigtigt at have en hånd fri, så man kan hjælpe med at kompensere for kvinders længere accelerationstid på lagenerne. Det der med at bolle i bilen: Glem det. Hvis kællingen bliver gravid, kommer sønnike en dag og kræver sandheden om nøjagtigt undfangelsessted og tidspunkt, fordi han er blevet interesseret i astrologi.

ABS-bremser og traction control

Kan kun anbefales af sikkerhedsmæssige årsager. En rigtig mand skal vide, hvordan man understyrer en bil rundt i et sving med 230 km/t. Især hvis den har forhjulstræk.

Wunderbaum

Dit trofaste Wunderbaum tager gladeligt imod røgen fra dine 20 Marlboro. Troede du det var en vittighed, bare fordi truckernosserne og de klamme duftfriskere, man sætter på blæserne, kom først??

GPS

Du har brug for en kvindestemme, der taler venligt til dig, specielt om ting, du udmærket ved i forvejen, såsom hvad nummer vej man tager i rundkørslen. Den skal bare forhindre dig i at huske de dårlige sider ved din kone.
Uanset vejr, vejforhold og kendskab til ruten, skal din GPS altid være placeret midt på forruden og være tændt på alle tider af døgnet. Den er et statussymbol, der skal vise andre, at du kender vejen til alting!

Forlygter

Ligesom med kvinder er det vigtigt at bilen har nogle opulent gode forlygter - Gerne mange og store![2]

Alu-fælge

De ser bare godt ud på enhver bil.[3] OG så er de runde og fulde af vand.

Advarselstrekant

Så din bimmer i vejkanten ikke bliver vædret af en 18-tons lastbil en tåget tusmørkeaften.

Andre krav

Hvis din bil er en Citroën Berlingo eller en Fiat Multipla, så må du desværre affinde dig med nedværdigelse[4] og forhånelse.[5] Det er din bil = dit valg. Den eneste måde, du kan gøre det lidt godt igen, er ved at bringe din "bil" på spil ude i trafikken, og dermed forvolde uoprettelige gener for de andre idioter på vejen.[6] Diller

Ikke-biler

Der findes en række firehjulede køretøjer, som kaldes for biler, men absolut ikke er det. Fx er en Suzuki Wagon ganske åbenlyst ikke en bil. En bil med heste foran er heller ikke en bil.

Automotive dæknoter

<references>

  1. Amerikansk automatgear er for bilister, som ikke kan forstå, hvad en kobling bruges til
  2. Og helst Xenon eller LED
  3. Med respekt for sig selv
  4. Fuldt fortjent
  5. Ditto
  6. Ja, selvfølgelig helst i myldretiden! (og bliv så hjemme om søndagen)