FANDOM


m (En så vigtig ting fortjener bedre.)
m (Kategorisering)
 
(44 mellemliggende versioner af 20 brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{tåbelig}}
+
{{citat|Spædbarn, du kan køre min bil|The Beatles|en [[kvindelig bilist]]}}<br />
   
'''Bilen''' er blevet brugt til mange forskellige [[ting]], men den mest berømte episode af bilens historie, var da den blev brugt til at opbevare flere mængder engangsbestik, af den [[korea]]nske [[regering]]. Det var især den syd-koreanske regering der har været under mediernes søgelys, da forskellige forbrugere verdenen over, blev syge og blev dårlige efter at have spist op til flere plastikgafler. Dette blev dog stoppet, da man tog op til 34 koreanere i at læsse 3 tons blandet bestik op i en lastbil, mærket Nokia.
+
[[Billede:Bond-car.jpg|thumb|250px|Enkelte ''bil''lige [[mode]]ller har kun tre hjul]]
  +
[[Billede:Teknobil.jpg|thumb|250px|I [[de gode gamle dage]] fik man ''[[bi]]len'' [[lever]]et i en [[pap]]kasse]]
  +
[[Fil:Biltilbehør.jpg|thumb|250px|[[Det]] gælder om at have [[ud]]styret i orden. - Spademanns anbefaler til enhver tid en ''Weber dobbeltkarburator'' - dén er meget bedre end grillen!]]
  +
'''Bilen''' har fire rat og et [[hjul]] til hvert af rattene. [[Alle]] i [[familie]]n har en [[mening]] om, hvordan der [[skal]] køres.
   
  +
Selvom [[alle]] ''biler'' basalt set kan det samme: at nå fra punkt [[A]] til punkt [[B]]... er der mange, som har opdaget, at det [[ikke]] er lige meget hvordan [[man]] ser [[ud]], når man ligger spændt fast på [[Motorvej|Motorring 3]] på vej ind til [[Gentofte]] og IT-firmaet.
  +
  +
== Bilen som livsstilsforlænger ==
  +
  +
'''Bilen''' ''er'' [[dig]]. Den er din forlængede rygmarv, som gør at du ikke [[skal]] bekymre dig om, hvor mange zoner der er til [[Kirke]]-[[Hval]]sø eller [[Fugl]]e[[bjerg]]. Men dit omdømme kan [[hu]]rtigt [[ned]]brydes, hvis du kører [[rund]]t i en eller anden [[anonym]] [[grå]]metallic [[Hu]]yndai [[stat]][[ion]]car eller en [[bæ]]brun [[Opel]] Astra. Så rådet lyder: Lad være med at lade [[andre]] købe din ''bil'' for [[dig]]. Du lader jo heller ikke [[din mor]] købe [[trusser]] for dig, vel?<br />
  +
Nå, men den [[skal]] [[du]] [[alt]]så også ud at købe selv fra [[nu]] af...(!)
  +
  +
  +
== Kravspecifikation for en ordentlig bil ==
  +
{{supercitat1|Jeg bruger aldrig mit blinklys. Det rager ikke [[folk]], hvor jeg skal hen!|Almen dansk [[bilist]], [[2012]].}}<br />
  +
=== Automatgear og servostyring ===
  +
Det er vigtigt, når du kører, at du kan sidde og styre med [[høj]]re hånd, mens du har en [[smøg]] i [[venstre]]. Til dette kræves [[automat]]gear (men kun ''tiptronic''<ref>[[Amerika]]nsk automatgear er for [[bilist]]er, som ikke kan forstå, hvad en kobling bruges til</ref> i rattet. [[Alt]] [[and]]et er fimset). [[Under]] mere [[fest]]lige begivenheder, er det også vigtigt at have en [[hånd]] [[fri]], så man kan [[hjælp]]e med at [[ko]]mpensere for [[kvinder]]s længere accelerationstid på lagnerne. [[Det]] der med at [[bolle]] i ''bilen'': Glem det! Hvis [[kælling]]en bliver [[gravid]], kommer [[søn]]nike en dag og kræver [[sand]]heden om nøjagtigt undfangelsessted og tidspunkt, fordi han er blevet interesseret i [[astrologi]].
  +
  +
=== ABS-bremser og traction control ===
  +
Kan kun [[an]]befales af sikkerhedsmæssige årsager. En [[rig]]tig [[mand]] [[skal]] [[vid]]e, hvordan man [[under]]styrer en ''bil'' hele [[vej]]en [[rund]]t i et [[svin]]g med 230 km/t. [[Is]]ær [[hvis]] den har forhjulstræk.
  +
  +
=== Wunderbaum ===
  +
Dit [[tro]]faste Wunderbaum [[tag]]er gladeligt imod [[røg]]en fra dine 20 Marlboro. Troede du det var en vittighed, bare fordi truckernosserne og de [[klam]]me duftfriskere, [[man]] [[sæt]]ter på blæserne, kom [[før]]st??
  +
  +
=== GPS ===
  +
[[Du]] har brug for en [[kvinde]]stemme, der taler venligt til [[dig]], specielt om [[ting]], du udmærket ved i forvejen, såsom hvad [[nu]]mmer vej [[man]] [[tag]]er i rundkørslen. Den [[skal]] [[bar]]e forhindre [[dig]] i at [[hu]]ske de dårlige sider ved din [[kone]].<br/>
  +
Uanset [[vejr]], [[vej]]forhold og kendskab til ruten, skal din [[GPS]] [[altid]] være placeret midt på forruden og være tændt på [[alle]] [[tid]]er af døgnet. Den er et statussymbol, der [[skal]] [[vis]]e [[andre]], at du kender vejen til [[alting]]!
  +
  +
=== Forlygter ===
  +
Ligesom med [[kvinder]] er det vigtigt at ''bilen'' har nogle [[Patter|opulent gode forlygter]] - Gerne mange og store!<ref>Og helst Xenon eller LED</ref>
  +
  +
=== Alu-fælge ===
  +
De ser bare [[godt]] ud på enhver ''bil''.<ref>Med respekt for sig selv</ref>
  +
OG så er de [[rund]]e og [[fuld]]e af [[vand]].<ref>[[Dette]] har ikke kunnet verificeres</ref>
  +
  +
=== Advarselstrekant ===
  +
Så din [[bimmer]] i [[vej]]kanten ikke bliver vædret af en 18-tons lastbil en [[tåge]]t [[tusmørke]]aften.
  +
  +
===Andre krav===
  +
Hvis din ''bil'' er en ''Citroën Berlingo'' eller en ''Fiat Multipla'', så må du desværre affinde dig med [[ned]][[værdi]]gelse<ref>[[Fuld]]t fortjent</ref> og forhånelse.<ref>Ditto</ref> Det er din ''bil'' = dit [[valg]]. Den eneste måde, du kan gøre det lidt godt igen, er ved at bringe din "bil" på [[spil]] [[ude]] i [[trafik]]ken, og dermed forvolde uoprettelige [[gener]] for de [[andre]] [[idiot]]er på vejen.<ref>Ja, selvfølgelig helst i myldretiden! (og bliv så hjemme om [[søndag]]en)</ref>
  +
== Ikke-biler ==
  +
Der findes en række firehjulede køretøjer, som kaldes for ''biler'', men absolut ikke ''er'' [[det]]. Fx er en [[Karet|Suzuki Wagon]] ganske åbenlyst ''ikke'' en ''[[bi]]l''. En [[karet|bil med heste foran]] er heller ikke en ''bil''. En [[Opel]] er yderst [[sjæl]]dent en ''bil''.
  +
  +
==Automotive dæknoter==
  +
[[Fil:Udklip-kegle-muhahaha.PNG]]
  +
[[Fil:kegler.png]]
  +
[[Fil:kegler.png]]
  +
[[Fil:kegler.png]]
  +
[[Fil:kegler.png]]
  +
  +
  +
<references>
  +
  +
  +
[[ar:سيارة]]
  +
[[de:Auto]]
  +
[[el:Αυτοκίνητο]]
  +
[[en:Car]]
  +
[[es:Coche]]
  +
[[fi:Auto]]
  +
[[fr:Automobile]]
  +
[[hu:Autó]]
  +
[[it:Automobile]]
  +
[[ja:車]]
  +
[[nl:Auto]]
  +
[[no:Bil]]
  +
[[pl:Samochód]]
  +
[[sv:Bil]]
  +
[[th:รถยนต์]]
  +
[[zh:汽车]]
 
[[Kategori:Transportmidler]]
 
[[Kategori:Transportmidler]]
  +
{{Under konstruktion}}

Nuværende version fra jan 7. 2016, 13:08

"Spædbarn, du kan køre min bil"

~ The Beatles om en kvindelig bilist


Bond-car

Enkelte billige modeller har kun tre hjul

Teknobil

I de gode gamle dage fik man bilen leveret i en papkasse

Biltilbehør

Det gælder om at have udstyret i orden. - Spademanns anbefaler til enhver tid en Weber dobbeltkarburator - dén er meget bedre end grillen!

Bilen har fire rat og et hjul til hvert af rattene. Alle i familien har en mening om, hvordan der skal køres.

Selvom alle biler basalt set kan det samme: at nå fra punkt A til punkt B... er der mange, som har opdaget, at det ikke er lige meget hvordan man ser ud, når man ligger spændt fast på Motorring 3 på vej ind til Gentofte og IT-firmaet.

Bilen som livsstilsforlænger redigér

Bilen er dig. Den er din forlængede rygmarv, som gør at du ikke skal bekymre dig om, hvor mange zoner der er til Kirke-Hvalsø eller Fuglebjerg. Men dit omdømme kan hurtigt nedbrydes, hvis du kører rundt i en eller anden anonym gråmetallic Huyndai stationcar eller en bæbrun Opel Astra. Så rådet lyder: Lad være med at lade andre købe din bil for dig. Du lader jo heller ikke din mor købe trusser for dig, vel?
Nå, men den skal du altså også ud at købe selv fra nu af...(!)


Kravspecifikation for en ordentlig bil redigér

30px-Cquote1 svg Jeg bruger aldrig mit blinklys. Det rager ikke folk, hvor jeg skal hen! 30px-Cquote2 svg
Almen dansk bilist, 2012.


Automatgear og servostyring redigér

Det er vigtigt, når du kører, at du kan sidde og styre med højre hånd, mens du har en smøg i venstre. Til dette kræves automatgear (men kun tiptronic[1] i rattet. Alt andet er fimset). Under mere festlige begivenheder, er det også vigtigt at have en hånd fri, så man kan hjælpe med at kompensere for kvinders længere accelerationstid på lagnerne. Det der med at bolle i bilen: Glem det! Hvis kællingen bliver gravid, kommer sønnike en dag og kræver sandheden om nøjagtigt undfangelsessted og tidspunkt, fordi han er blevet interesseret i astrologi.

ABS-bremser og traction control redigér

Kan kun anbefales af sikkerhedsmæssige årsager. En rigtig mand skal vide, hvordan man understyrer en bil hele vejen rundt i et sving med 230 km/t. Især hvis den har forhjulstræk.

Wunderbaum redigér

Dit trofaste Wunderbaum tager gladeligt imod røgen fra dine 20 Marlboro. Troede du det var en vittighed, bare fordi truckernosserne og de klamme duftfriskere, man sætter på blæserne, kom først??

GPS redigér

Du har brug for en kvindestemme, der taler venligt til dig, specielt om ting, du udmærket ved i forvejen, såsom hvad nummer vej man tager i rundkørslen. Den skal bare forhindre dig i at huske de dårlige sider ved din kone.
Uanset vejr, vejforhold og kendskab til ruten, skal din GPS altid være placeret midt på forruden og være tændt på alle tider af døgnet. Den er et statussymbol, der skal vise andre, at du kender vejen til alting!

Forlygter redigér

Ligesom med kvinder er det vigtigt at bilen har nogle opulent gode forlygter - Gerne mange og store![2]

Alu-fælge redigér

De ser bare godt ud på enhver bil.[3] OG så er de runde og fulde af vand.[4]

Advarselstrekant redigér

Så din bimmer i vejkanten ikke bliver vædret af en 18-tons lastbil en tåget tusmørkeaften.

Andre kravredigér

Hvis din bil er en Citroën Berlingo eller en Fiat Multipla, så må du desværre affinde dig med nedværdigelse[5] og forhånelse.[6] Det er din bil = dit valg. Den eneste måde, du kan gøre det lidt godt igen, er ved at bringe din "bil" på spil ude i trafikken, og dermed forvolde uoprettelige gener for de andre idioter på vejen.[7]

Ikke-biler redigér

Der findes en række firehjulede køretøjer, som kaldes for biler, men absolut ikke er det. Fx er en Suzuki Wagon ganske åbenlyst ikke en bil. En bil med heste foran er heller ikke en bil. En Opel er yderst sjældent en bil.

Automotive dæknoterredigér

Udklip-kegle-muhahaha Kegler Kegler Kegler Kegler


  1. Amerikansk automatgear er for bilister, som ikke kan forstå, hvad en kobling bruges til
  2. Og helst Xenon eller LED
  3. Med respekt for sig selv
  4. Dette har ikke kunnet verificeres
  5. Fuldt fortjent
  6. Ditto
  7. Ja, selvfølgelig helst i myldretiden! (og bliv så hjemme om søndagen)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.