FANDOM


Beverly Hills, 90210 er navnet på det fænomen, der er opstået på mange internationale tv-kanaler, heriblandt på den danske public-service kanal TV 2. Fænomenet opstår, når tv-stationen er løbet tør for nye og bedre tv-serier, og er nødt til at grave de allerede nedslidte videokassetter op fra kælderen.

Som resultat af dette fænomen modtager tv-stationerne oftest en række e-mails fra nu mentalt påvirkede tv-seere. På trods af dette vælger tv-stationerne at fortsætte med at sprede fænomenet ved at genudsende det sæson efter sæson.

Selve serien redigér

Beverly Hills er i bund og grund endnu en amerikansk ungdomsserie. Denne omhandler en klike, som der af og til bliver skiftet ud i. De der har været heldige nok til at albue sig vej ind i denne meget lukkede klike er: Brenda Walsh, Brandon Walsh, Dylan McKay, Kelly Taylor, Donna Martin, Steve Sanders, David Silver, Andrea Zuckerman, Valerie Malone, Clare Arnold, Noah Hunter og Gina Kincaid. Derudover har vi karakteren Nat Bussichio, som tilsyneladende ikke kunne finde nogle venner på sin egen alder, og derfor begyndte at hænge ud med stamkunderne på hans lokale bodega, The Peach Pit.

Alle i kliken har stort set været sammen med hinanden, før eller siden.


Kliken redigér

 • Brenda Walsh, er tvilling med Brandon. Brenda rømmer sig rigtig rigtig meget, og bliver sur hele tiden.
 • Brandon Walsh, også kendt som Jesus, er gulddrengen i denne serie. Hans eneste formål med livet er at give de andre dårlig samvittighed, og at genindføre Elvis Priestlys frisure.
 • Dylan McKay, har ikke særlig mange replikker, men tilgengæld 29475304 forskellige blik og udtryk, der alle siger det samme: I skal tro jeg er mystisk, men i virkeligheden har jeg bare glemt mine replikker. Ingen blev overraskede da han begyndte at lave mimeteater efter serien sluttede.
 • Kelly Taylor, er dullen i serien, og oplever ligeså mange kriser på 10 år, som 10 normale mennesker til sammen ville nå på et helt liv.
 • Donna Martin, er i virkeligheden Moder Theresa i forklædning. Donna er den kyske dumme dulle, som altid har en grim frisure og øjne der simpelthen må være vende forkert.
 • Steve Sanders, en den mandlige blondine i serien. Han bruger den ene halvdel af tiden på at lave dumme ting, og den anden halvdel på at undskylde for dem.
 • David Silver, startede med at være nørden ingen gad have noget med at gøre, men så blev han bortført af rumvæsner, og kom tilbage fuldstændig udsuget for al energi, og det forklarer hans ligegyldige fremtoning i sidste del af serien.
 • Andrea Zuckerman, er pigen der havde svært ved at indfinde sig i gruppen. Til dels fordi hun ligesom de andre, ikke havde fået afbleget sit hår, og til dels fordi hun havde briller.
 • Valerie Malone, er hele klikens kælling. Valerie bruger 50% af tiden på at stikke de andre i ryggen, og de sidste 50% på at undrer sig over hvorfor de andre ikke kan lide hende. I virkeligheden er Valerie Malone den tidligere straffede tyske skolelærer, Susan Wienerschnitzel.
 • Clare Arnold, er altid i dårligt humør, og brokker sig altid over alle de andre. Hun startede ud som en meget creepy stalker, der ikke ville lade Brandon være, men gulddrengen Brandon fik hende omvendt, og Clare blev genfødt som medlem af kliken.
 • Noah Hunter, er kun med som øjen-guf for de kvindelige seere. Ingen har nogensinde fattet hvorfor han var med i serien.
 • Gina Kincaid, er Valeries afløser. Hun kom med i serien i det øjeblik Valerie smuttede, kliken havde simpelthen ikke problemer og splid nok.
 • Nat Bussichio, er den pædofile bodega ejer og børnelokker, der lokker kliken til sig med mega-burgere og tærte.Dét kendetegner serien bedst redigér

 • Indledningen, som består af melodi der får dine ører til at bløde (og som desuden indikerer at dette er endnu en amerikansk serie man ikke kan tage alvorligt), og viser de nuværende medlemmer af kliken, stå med ryggen mod kameraet, for så at vende sig om mod det med blikket der siger: Næ hov? Var der et kamera lige der? Jamen så prøver jeg lige at se mystisk ud.
 • Sætningerne der bliver hængende i luften, er den anden meget karakteriserende ting ved denne serie. Efter hver scene får mindst en af skuespillerne en verbal lussing, og bliver efterladt med et hjernedødt mystisk ansigtsudtryk, der vidner om at de ikke fattede hvad der lige blev sagt til dem at de nu har fået noget at tænke over.Se ogsåredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.