Kort over et område. Det kunne ligne Det Hellige Land

"Det gi'r sgu' pænt med cred at nævne mit hood!"

~ Jesus om at være gangster


Bethlehem er navnet på to forskellige byer i den zionist-jødiske del af Mellemøsten; den hvor Jesus Kristus blev født og den hvor Jesus Kristus blev født. Forvirret? Det behøver du skam ikke være kære uvidende dårekiste ven - nu skal vi forklare:

Bethlehem I[redigér | redigér wikikode]

Den der ligger sydligst på kortet til højre ligger meget tæt på Jerusalem[1], og bliver traditionelt kaldt Bethlehem fordi at det er byens navn. Det er her Fødselskirken[2] ligger. Det er her millioner af kristne, fjolser ateister, visse muslimer, amerikanere og andet udskud forsamles for at kysse en metalstjerne i gulvet. På magisk vis er der imidlertid ikke fundet skyggen af arkæologiske spor fra Jesu egen tid, og de historiske kilder mener heller ikke at byen fandtes dengang Biblen var ny. Ikke desto mindre står der jo i Biblen, at det netop var i Bethlehem at Jomfru Maria fødte Jesus, så den ged er vist rundbarberet.

Alle ved at Israel oprindelig havde 12 stammer. Desværre havde de også 1.247 vidt forskellige, politiske fraktioner og interessegrupper. Dette antal er støt vokset siden bibelsk tid

Bethlehem II[redigér | redigér wikikode]

Denne Bethlehem ligger i den nordlige del af landet, kun 5 km fra Nazaret hvor Jesus og Josefine hans familie boede, arbejdede og bad til Gud. Byen fungerede på Jesu egen tid som en slags købstad[3] og har også, om end i mindre skala, været administrativt center[4]. Arkæologerne har mellem deres druk og konstante kamp for at forblive jomfruelige konstateret, at denne by faktisk har eksisteret i flere årtusinder.

Meget tyder altså på, at Jesus meget vel kan være født i Bethlehem som Biblen og den der sang omtaler - bare ikke i den Bethlehem, som man viser turisterne.

Bibelske Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. Hvis du ser TV-Avisen, kan du kende byen fra de der "Jødiske Bosættelser" der tit tales om.
  2. Hvad - kender du heller ikke dén!? Herre Jemini... Fødselskirken er den kirke man har bygget ovenå det sted hvor Jesus menes at være født. Capisce!?
  3. Bliver du ved!?! ... En købstad er en by der ret til at holde marked - og hold så kæft!
  4. Det betyder Kommunekontor, din pjalt!
  5. Og vi taler altså små 1400 år før Kristi fødsel.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.