Spademanns Leksikon
Læs artiklen, istedet for at lade musen hvile her DENNE ARTIKEL LIDER AF DISKOFEBER!
Denne artikel er uheldigvis blevet ramt af den uhelbredelige disko-feber.
Læs artiklen, istedet for at lade musen hvile herBee Gees fra dengang de kunne bære et jakkesæt

Bee Gees fra dengang de slet ikke kunne bære noget som helst

Bee Gees fra dengang de var pisse ligeglade[1]

"I've been cheated by you, since I don't know when.."

~ ABBA om forsanger Barry Gibbs sidespring


"Well, you can tell by the way I use my walk, I'm a woman's man, no time to talk.."

~ Barry Gribbs om sit sidespring


The Bee Gees (eller bare Bee Gees blandt venner) var/er et australsk/britisk musikalsk orkester bestående af 3 brødre. Rent faktisk kom de fra "luseøen mellem to negle", Isle of Man. Men det spiller ingen væsentlig rolle her i præsentationen, for gruppen har eksisteret i intet mindre end 7 årtier! En præstation som deres største fan, Burhan G, ihærdigt forsøger at eftersætte.

Gruppen er mest kendt for at være synonym med musikgenren discomusik. Og, bogstavligtalt, spille en væsentlig hovedrolle i filmen over dem alle: Saturday Night Fever med selveste John Travolta som ung fool bull.

Historie[]

Gruppen startede som sagt på den grimme ø, midt i det irske hav. Det er naturligvis herfra deres udseende og sære vokal stammer fra. For på Isle of Man har 97% af de indfødte familier, på et eller andet tidspunkt i stamtræet, haft seksuel omgang med en ged eller et får.

Men brødregruppen - som vi hellere lige må præsentere:

  • Barry Gibb (vokal[2])
  • Robin Gibb (co-sanger)
  • Maurice Gibb (uundværligt keyboard)

- forlod i sin tid øen, for at prøve lykken i den engenske by Manchester[3]. Her var folk desværre mere interesseret i fodbold, så Bee Gees valgte i 1958 at tage en tur "Down Under" istedet. Ifølge vidner, var det for at jage den purunge skønhed Dorthe Kollo, som ville derned for at se på elge og elefanter. Drengene var altså netop nu kommet i løbetid puberteten.

Hits (du kender dem jo godt)[]

Opløsning[]

Åh nej! I 2003 kunne brødrene Gibb så ikke mere. Et brud som [4] kunne måles på richterskalaen. Der var absolut ingen vej tilbage. De tre tidligere fårehyrder havde fået nok, og ville nu starte deres eget liv på hver deres kontinent. Fansne holdte store tuderunde, da nyheden blev offentliggjort på Danmarks Radio. Nogle mennesker satte sågar ild til sig selv i frustration, over denne tragiske nyhed, som mest af alt blev afsluttet som en græsk tragedie[5]. Bee Gees var gone with the wind, og diskofeberen døde/fadede langsomt ud i Ingenmandsland, og over i technofeber.

Genforening[]

Men, men, men... I 2009 kom så genforeningen, for de folkekære Bee Gees. For naturligvis skulle de - ligesom alle andre - på den obligatoriske All outta money tour.

Det bli'r i familien...[]


Notabene[]

<references>

  1. for de var nu 7.500.000.000 kroner rigere
  2. eller hvad man nu kan kalde det..
  3. de skulle dog nok havde prøvet Liverpool istedet, så de kunne få The Beatles' succes før dem selv
  4. ligesom Gallagher-brødrenes
  5. Uheldigvis havde ildpåsættelsen ikke samme effekt, som i Tunesien, foråret 2011