Her er en nøjagtig kopi af Battersea fra Chunxian-provinsen i Kina


Spiderpig

Spiderpig

Den første og største rituelle overflyvning. Pink Floyd lader grisen flyve over Battersea


Battersea Power Station ligger i det smukke London og er, ud over at være umådeligt grimt, kendt for de rituelle overflyvninger af oppustelige grise af foretagender, som vil frem i verden.

Mindst 15 grise har været oppe at flyve siden pionererne Pink Floyd markerede udgivelsen af deres "Animals"-LP ved at hive grisen i vejret.

Den første flyvetur[redigér | redigér wikikode]

Den første flyvetur var ikke den store succes ifølge det fiktive engelske site Wikipedia. Ja, grisen slap sgu løs og RAF blev nødt til at sætte det samlede luftvåben ind, da svinet jo kunne have fjendtlige hensigter. Men selvfølgelig landede grisen fredeligt på en mark et sted i Kent, hvor den vist også rettelig hørte hjemme. Det lykkedes senere at overtale grisen til at komme tilbage til London igen, hvor man, sammen med dens advokat, fik udfærdiget nogle ordentlige retningslinjer for, hvad man kunne tillade sig med grise, som skal flyve over Battersea.

Derfor er billedet på "Animals" ren manipulation.

Pink Floyd[redigér | redigér wikikode]

Under Pink Floyds seneste koncert i Hyde Park var der en hurtig kameramand, som fokuserede på Battersea Power Station. Den er simpelthen lige så vigtig for Pink-mytologien som den sortbrogede ko, prismen og murstenene fra "The Wall".

"Animals" var en gendigtning af George Orwells "Animal Farm", og det var den plade, hvor Roger Waters' seksuelle dominans af gruppen startede for alvor.

Kraftværket[redigér | redigér wikikode]

Derudover er kraftværket lige så grimt som H.C. Ørstedsværket og Svanemølleværket tilsammen ... og nej, sådan nogle hører ikke hjemme i byer. I øvrigt blev værket lukket i 1975 og står tilbage som en tom kulisse. Pga. dets art deco-interiør er bygningen fredet og må ikke rives ned.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Wonders.jpg
Denne artikel er en del af serien Spademanns syv underværker
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.