Spademanns Leksikon

Promofoto fra Batman Almighty der udkommer i 2127

"Jeg er Batman"

~ Batman


"Ih,ja. Hvis du lignede en and ..."

~ Demokrit om Ovenstående


Batman er en superhelt, som fik sine kræfter ved at spise en flagermus. Det var denne attitude som virkelighedens Ozzy Osbourne søgte at kopiere i et forsøg på at forstørre karrieren som rock-stjerne. Batman er siden debuten som tegneseriefigur, blevet sat til at bekæmpe kriminelle såsom Nick og Jay, Rasmus Klump, Nana Moskouri og Jes Dorph-Petersen.

Batman-Universet[]

Er oprindeligt udtænkt som en amerikanersmart version af Sherlock Holmes, og blev derfor oprindeligt landsat i den største by, man kunne finde, New York City - dog under navnet Gotham, der faktisk var et samtidigt slang for netop New York. Universet er præget af en række helte og skurke, der tilsammen udgør det, som George Clooney gjorde sit bedste for at smadre med sin cineastrofe medvirken. Groft sagt, er der i Batman-universet kun Batman. Men for ikke at få sindssyge nørder på nakken, anerkendes her lidt flere figurer:

Rødkælken

Batmans tro følgesvend, Rødkælken

Populært kaldet Robin pga. kostumet, der helt åbenlyst er stjålet fra filmen Robin Hood med Errol Flynn i tights.

Rødkælken døjer med flere traumer:

Rødkælken har ingen kendt forhistorie, udover en seksuelt præget opvækst, i San Franciscos bøssemiljø, hvor han gik under navnet The Boy Wonder.


Batgirl

Den perfekte Batgirl

Batgirl er historiens første kvinde, der klædte sig ud i stramt tøj, udelukkende for komme i fysisk kontakt med en lang række mænd.

Batgirl er en meget lidt sammensat figur, der grundlæggende består af følgende:

  • Hun går stadig i skole.
  • Er datter, mor, niece og elskerinde til Butleren Alfred.
  • Hun er oftest ret lækker.
  • Hun er udelukkende lavet for at sælge tegneserier til piger.
  • Hendes brugte trusser kan købes i Japan, for 440.000 kr

Batgirls forhistorie er voldsomt kompleks, navnlig når man tager i betragtning, hvor lidt sammensat hun egentlig er: Tegneserien Batman solgte lidt ringere end håbet, og så lavede man Batgirl i den naive tro, at serien fik flere fans. Det skete bare ikke.


Alfred

Det samme billede går igen i alle versioner

Alfred Pennyworth er en ret kedelig skikkelse, hvis eneste eksistensberettigelse er Batgirl og så det faktum, at han er ansat hos rigmanden Bruce Wayne, der i serien stort set ikke er med, og mest af alt fungerer som en en slags talende statist. Ren pauseklovn, når man ikke har nogen grund til at vise Batman.

Alfred har med årene været spillet af:

Hvis nogen som ikke er født i England hævder, at de kan lide rollen Alfred, er de rene løgnere, og har endnu ikke opdaget udødelige klassikere såsom Bane, Kommissær Gordon Brown, Ras Al-Ghûl og Cher.


Jokeren

Jokeren, her spillet af Heath Ledger

Jokeren er universets virkelige helt (det er i hvert fald ham som folk husker). Jokeren er en noget speciel figur, i kraft af, at han egentlig kun er kendt for at have en rædselsfuld tøjsmag, en usikker fortid, og en bizar vilje til at stjæle forgyldte golfkøller fra oliesheiker. Også har han en underlig vane med at tale ligesom Mark Hamill, der spillede Luke Skywalker i de der stjernekrigsfilm fra før serien blev god.

Merchandise[]

Det er ikke alle slags merchandise der er lige geniale

Batman-universet har budt på generationer af elendigt legetøj, og endnu værre børn, der legede med det, men værst af alt, er dog brætspillene. Alle versioner har de samme regler: man bevæger Batman rundt i en meget lille og meget flad udgave af Gotham City, hvor man så skal klare Jokeren og hans venner.


Problemet er, at alle vil være Batman.