Her ses Baldwin II, med sin middelalderlige reklame for det fremtidige Christiania. Bemærk særligt, at skjoldet sidder helt forkert, i forhold til hans venstre arm.

Baldwin II, hvis borgerlige navn var Baudouin (udtales "Beduin") var 2. Greve af Edessa[1] som ligger i det område Islamisk Stat sloges med kurderne om, umiddelbart inden Rusland begyndte at bombe på vegne af Syrien.

Da Beduin blev Konge[redigér | redigér wikikode]

Umiddelbart lå det ikke i kortene, at Grev Beduin af Edessa blev konge: han omtales som værende "Fætter" til Jerusalems Kong Godfrey, men ingen af dem optræder på hinandens stamtræer. Samtidig omtales han mærkeligt nok ikke som værende en slægtning til Godfreys kødelige bror, Baldwin I.

Beduins loyalitet over for hans "fætre", de to første konger af Jerusalem, rakte altså heller ikke længere end til at han svor troskab til Fyrsten af Antiokia - og altså ikke Kong Fætter I eller II. Da Baldwin I døde i 1118[2], tilbød man tronen til kongens storebror, Eustace[3], da han var bror til de to forrige konger. Selvom feministerne ikke tror på det, blev denne plan dog afviklet af en kvinde med så meget indflydelse, at arvefølgen kunne droppes, og tronen videregives til Beduin, der nu blev Baldwin II af Jerusalem.

Krig og Fangenskab[redigér | redigér wikikode]

Beduin - nu kaldet Baldwin - nåede ikke at være konge mere end ca. 14 minutter, da muslimerne invaderede hans land. Uden kamp, lykkedes det ham at få dem til at vende om, hvorefter de bare invaderede hans nabo, Fyrstedømmet Antiokia istedet. Han sparkede sin hær igang, marcherede nordpå for at hjælpe, og nåede lige at se sine allierede blive fuldstændig udslettet på slagmarken, fordi at de ikke gad at vente på Baldwin. For at få hjælp i krig, tillod Baldwin den senere Tempelherreorden at flytte ind i Jerusalem, men lige fedt hjalp det: kvinden der gjorde ham til konge blev taget til fange, og da han marcherede nordpå - igen - for at hjælpe, blev han selv taget til fange. Muslimerne angreb nu Baldwins land, da han ikke selv var der.

Kvinden som Baldwin ville hjælpe flygtede, fik Baldwin fri, hvorefter han blev fanget - igen - for så at blive brugt til at løskøbe kvindens søn.

Arving[redigér | redigér wikikode]

Da Baldwin ikke selv var til at stole på, stolede han ikke på fætre[4], så han udnævnte sin ældste datter Melisende til tronarving, og viede hende væk. To år senere, i 1131, døde Baldwin - for en middelalderkonge på konstant korstog ekstremt høje alder - 71 år gammel.

Hans sidste ord:

...kendes faktisk ikke, men har nok været noget på middelalder-fransk.

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. Hvis vi ser bort fra alle dem der regerede området, uden at kalde sig "Greve".
  2. Efter Kristus, hvis du skulle være i tvivl.
  3. Med titlen "Den III'", men ikke af hvad.
  4. Tyv tror, hver mand stjæler.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.