Spademanns Leksikon

"Her er en spand, den siger dav. Det er en spandauer"

~ Kenneth Bager

"Der er krummer i den knægt"

~ Kryddermor om Raspmus

"Bager - din grønthandler"

~ Butiksskilt på Ålekistevej

Syndefaldet[]

Beskæftigelsen "bager" stammer tilbage fra den tid hvor Adam og Eva havde fået såpas mange børn og børnebørn, at det ikke var umiddelbart klart hvem der skulle gifte sig med hvem, og dermed meget svært for en ung mand at finde en passende viv. Der var mere end 5000 år til Crazy Daizy åbnede, og www.dating.dk havde endnu ikke opfundet billedprofilerne, hvilket gav frit spil for gustne VVS-mænd i stil med "Ham" fra Olsen Banden (i ved; småfed og almindelig, og med en slående lighed med Ove Verner Hansen).

Bagerne kommer til[]

Jørgen slår et stort brød op.

For at undgå forulempelse og sexuel chikane af de stakkels unge mænd, startede en driftig handelsmand derfor en art dating-service hvor man betalte professionelle scorekarle for at gøre pigen man var ude efter blød om hjertet og klar til at hale i land. Disse professionelle Pre-historic P.I.M.P's var kendt som "Bagere", idet de jo gik rundt og "bagte" på pigerne. Da de almindelige fyre efterhånden fik mere selvtillid, gik datingtjenesten i sig selv, og bagerne stod uden arbejde indtil bondestenalderen.

Den forkerte høst[]

I bondestenalderen skete der nemlig det, at man fandt ud af at der udfra en bestemt valmue kunne udvindes euforiserende stoffer, som man så enten kunne ryge, eller bytte mod nogle vildt seje bronzesværd. Man gik derfor straks igang med at jorde urskoven for at anlægge marker. Uheldigvis havde ham, der skulle vise de andre, hvilken plante de skulle dyrke mistet sine briller, så i stedet for opiumvalmuer kom man til at så korn, hvilket desværre først blev opdaget ved høsten. Men da det blev opdaget, varede det ikke mange millisekunder, før en række MEGET sure forhenværende kommende narkobaroner havde fældet alle elmetræer, og gennempryglet den stakkels planteavlskonsulent. Denne hændelse er senere blevet filmatiseret under titlen "Nightmare on Elm Street"

Bagerne får et nyt kald[]

Dette forhindrede dog ikke at man stod med en masse korn, som man ikke anede hvad man skulle stille op med. Der skete dog der held i uheld at en af de arbejdsløse bagere kom til at stille sig i nærheden af kornet, og straks begyndte en liflig duft at brede sig. Efter lidt research og produktudvikling, der blandt andet medførte biprodukter som popcorn og cornflakes, havde man endelig den nye revolutionerende opfindelse "brødet" klar til stor jubel for folket. Og med det fik de gæve bagerdrenge et nyt kald. De skulle lave brød til samfundet. Efterhånden gik deres fordums tjenester i glemmebogen til fordel for de hævende glæder.

Siden dengang har en "Bager" været en mand eller dame der producerer bagværk. Der er kun oldermændende i de inderste cirkler af de internationale bagerlav, der kender denne ellers ukendte hemmelighed om bagernes fortid.

Fakta[]

  • Alle bagere har fødselsdag den 11/11.
  • Alle bagere elsker dej.
  • Det er ikke ensformigt af bage 313 franskbrød - halvdelen skal der jo birkes på.
  • Alle bagere kan videreuddanne sig til kagemand. Det kræver at de i mindst 2 år ikke har været brødflove.
  • Alle bagere går med glasur for at kunne se, hvor sent de skal på arbejde.
  • Alle bagere er nybagte fædre, da de har giftet sig med bagerjomfruen som derefter hurtigt fik kage i ovnen.
  • Alle unge mennesker vil være bagere, da de får lov at være længe oppe og sover hele dagen.
  • Der bor ikke nogen bager på Nørregade.

Se også[]