FANDOM


Bacon

Ja hvad ska' man sige. De ser s'gu da søde ud

Bacon er en dansk gruppe som vovede at synge om ubesmittet kærlighed, ægteskab og en fremtid med femten børn.....-på dansk!!!


Historie redigér

Ifølge dem selv redigér

Ingen Wikipedia
Dem der bare kender en lille smule til det pauseklovnene inde hos Wikipedia laver, skal prise sig lykkelige for, at der ikke findes en artikel om Bacon (musikgruppe) derinde.
Efter forskellige tiltag dannes i 1970-71 en gruppe på fire mand, der kalder sig Stoned People. Gruppen består af Allan Christensen (sang), Bent Helvang (trommer), Jørn Skovgaard (bas) og Jan Salomon (guitar). De tre førstnævnte er fra Måløv/Smørum egnen og kender hinanden fra skolen. Jan er københavner, og har tilfældigt lært Bent at kende i Musikhuset Aage Jensen.

Jørn har komponeret en håndfuld sange (mest om at blive svigtet i kærlighed), som indøves i Bents fars kælder. Sangene bliver arrangeret og indstuderet med flerstemmig sang og en lige-der-ud-ad rytme. Nu er man for så vidt klar til at erobre Danmark.

(blah, blah, blah, slettet af red.)

Ved indgangen til 1978 har BACON arrangementer helt frem til nytår og gruppen kan sagtens leve videre på den opnåede succes i en længere periode. Men alting har en ende, og mange forskellige faktorer - dalende interesse for BACONS seneste udspil, svigtende opbakning fra pladeselskabet, som ikke synes der er god økonomi i gruppen. Hertil kommer de fire medlemmers satsning på deres borgerlige karriere, som levner mindre energi til musikken.

Valget bliver truffet i sommeren 1978. BACON bliver opløst.

Morale redigér

Her kan I se, søde unger, hvor meget det betød at komme på forsiden af GO og hvordan borgerlighed var en snigende sygdom, som allerede er opstået i det øjeblik gruppen ikke kunne tjene penge til pladeselskabet.

Iøvrigt har ophavsmanden til denne artikel aldrig hørt om gruppen eller set plakater med dem, hørt dem til byfester e.lign.

Lydeksempel redigér

Oppepaaensky

Grammofonplader redigér

LP'er redigér

Singles redigér

Se også redigér


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.