Backgammon er det fremmeste konkurrenceelement blandt Cafésegmentet, og er samtidig et spil, der giver en vis selvtilfredshed blandt folk, der ikke er kloge gode nok til at spille skak.

Scenen for Backgammon.[redigér | redigér wikikode]

Selve spillepladen er et firkantet stykke stof, delt i to lige store kasser. I hver kasse er der 12 pigge, der er farvet i skiftevis sort og hvid, og som er grupperet i to sider á 6 pigge. Eller noget i den stil.

Backgammon skal spilles med stil... Relativt dårlig stil!

Til højre og venstre for spillepladen, er det obligatorisk at der skal være en Caffé Latte, og på de to øvrige sider, skal der befinde sig to mænd, iført et par moderigtige briller, og gerne et sort jakkesæt, der tydeligt indikerer, at de enten er arkitekter eller Stud. Phil.-er. De to med brillerne kaldes for "spillerne".
Ved spillernes venstre hånd, skal deres visitkort ligge, og herpå skal deres mailadresse stå, så alle kan se den. Mailadressen skal bør slutte på @mensa.dk.

Backgammon er således en af de mest usnoppede sportsgrene former for tidsfordriv, men samtidig også en af de ting man overhovedet kan foretage sig i livet, som der er mindst fisse i. Måske lige med undtagelse af kuglestød.
På opfordring fra Dansk Backgammon forbund, er det vigtigt at pointere, at Backgammon-spillere ikke udelukkende er Café-bøsser folk med særegne interesser.

Backgammon regler[redigér | redigér wikikode]

Sådan starter det. Resten må du sandelig selv finde ud af.

Overordnet set så gælder det om at vinde i spillet. Som i så meget andet, er der indbygget et element af tilfældigheder i form af et par terninger. Derudover gælder det om at komme hjem til sig selv hurtigst muligt, og samtidig chikanere for dine modstander og blokere hans vej. Backgammon har på dette felt et antal lighedspunkter med motorvejen i myldretiden, og også hér alle alle andre dumme, blinde, til gene og homoseksuelle.

Når man har sat brikkerne på plads, skal man kommentere kvaliteten af sin Caffé Latte. Der må gerne tales nedladende om bartenderens tøjsmag/makeup/kompetencer. Derefter finder man sin pibe frem, og tænder den.
Næste opgave er, at man skal svine den stakkels tjener til, når hun pointerer at rygning på Caféen er forbudt. Spillerne skal i denne øvelse berette højlydt[1], at man så sandelig kender flere folketingsmedlemmer og højesteretsdommere, og at man så let som ingenting kan få frataget stedet sin spiritusbevilling.

Nu kan selve spillet begynde, ved at man slår om, hvem der skal slå. Når man slår to seksere, skal man kigge indforstået og gerne en anelse nedladende på modstanderen, hen over sine briller. Det er vigtigt at have sit arrogante blik klar til enhver given lejlighed, og hvis man bliver udfordret ved at modstanderen slår to seksere, skal man til enhver tid være parat til at vifte afværgende med hånden og sige "Hrmf"[2].

Vindere, tabere og væddemål[redigér | redigér wikikode]

I Backgammon vinder den ene, og den anden taber. Undervejs kan man vædde om et eller andet, og så kan man vende en terning, der giver lidt bedre odds. Hver gang man vinder, skal man læne sig bagud med et selvsikkert blik, og grine uhæmmet af modstanderen. Sådan er reglerne...

Små noter til resten om Backgammon[redigér | redigér wikikode]

  1. Så alle andre helt sikkert hører det.
  2. Samtidig til at man kaster hovedet lidt bagud i påtaget foragt.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.