FANDOM


ThumbsUp
Bullseye

"De møgunger mishandler mig!"

~ Frustreret pædagog om uopdragne børn
Spisesituation

Barn, der mishandler sin mor ved at tilsvine sig med pastasovs, se truende ud og tilmed sige bøh.

Børnemishandling betyder ikke, som mange fejlagtigt tror, handlinger begået af en børnemis (killing), men kan i stedet betyde to ting: Enten er det børn der mishandler nogen, eller også mishandles børn. Begge dele kan få skrækkelige følger for ofrene for børnemishandling. De skal leve med terapi og overførselsindkomster resten af deres liv og den slags er både dyrt og besværligt.

Geografisk udbredelse af børnemishandling redigér

Der er nogen steder på Jorden, der åbenbart tilskynder mere til børnemishandling end andre lokaliteter. Måske er det ultrasoniske svingninger, fra Jordens indre, der får børn til mishandle voksne, eller voksne til at mishandle børn. De byer, der er værst plaget af børnemishandling, er Andeby, Høng og Stenlille. Af kendte børnemishandlerlande kan Østrig og det forhenværende nationalsocialistiske Tyskland nævnes. Det sidste land var totalt uegnet for børn.

Mishandlingssagen redigér

Ny mishandlingsbevidsthed redigér

I 1996 skiftede den kendte græsrodsbevægelse "Voksne for revselse" navn til "Mishandlingssagen" som nu også indbefattede børn som mishandlede voksne f.eks. med deres kassettebåndoptager. Den fælles sag mishandling med børn som objekt/subjekt gav større genlyd i befolkningen pga. det var to sider af samme sag. Folkestemningen blev helt klart ændret til at mishandling var tilladt hvis barnet som minimum var med på spøgen.

"Børn og mishandling" redigér

Mishandling

Sundhedsstyrelsen forklarer hvordan man opnår et lige mål af mishandling af børn i dagligdagen.

Derfor udkom der i 1997 den berømte pjece fra Sundhedsstyrelsen "Børn og mishandling". Vi bringer nogen citater:

30px-Cquote1 svg
...Det kan ofte være svært og være voksen og tage initiativ til at mishandle sit barn, da det jo er unaturligt at skulle spørge om lov. Men som voksen er det jo alligevel naturligt at være initiativtageren i børnenes hverdag så det kræver måske lidt overvindelse.
30px-Cquote2 svg
Indledning til "Børn og mishandling"


30px-Cquote1 svg
Eksempel på dialog:

Mor:Patrick og Sofie - kunne jeg få jer til at mishandle mor lidt i aften?
Ungerne::Åår nej, du sagde vi skulle hygge os og kigge Hunulven Ilse på DVD.
Mor:Jo, men alligevel - I kan godt se at nu har mor mishandlet jer en hel uge. Nu må det snart være mors tur til at blive mishandlet.
Ungerne:Jamen det ku' du da bare have sagt, da du klippede håret af Sofie!
Mor:Det kan godt være, men det bliver som mor har sagt. Hvis I ikke mishandler mig i aften er det slut med at se DVD-film.
Ungerne:Åååv Kææj!!

30px-Cquote2 svg
Eksempel fra "Børn og mishandling


Børnemishandling i medierne redigér

Drprogram1maj

Den famøse programoversigt, der startede det hele

Massemedierne har også fået øjnene op for, at børnemishandling er et hot emne, der kan give højere seertal og flere reklamepenge.

TV3 sendte d. 1. maj 2008 den engelske dokumentarfilm "Børnene ødelagde mit liv".
DR.dk skrev følgende om programmet i deres programoversigt:

23.30 Børnene ødelagde mit liv (G) (1:13) (TTX) (16:9)(USB 2.0).
Originaltitel:"Having a Baby Ruined My Life"

Vi følger fire par, der føler, at det have børn har berøvet og ikke beriget deres liv.
Sarah og Andrew har tvillingerne Jenson og Harvey på 13 måneder. Før de fik børn, var de altid ude at spise med vennerne, men nu skyldes de søvnløse nætter, at Harvey vågner syv gange i løbet af natten. Drengenes etårsfødselsdag var mere en fejring af at have overlevet året, end det var en fest for børnene. Di og Paul har fire børn, alle under otte år. Di blev gravid, mens hun studerede og blev aldrig færdig med sin uddannelse. Hun siger nu, at det, at hendes første barn havde kolik, aldrig har forladt hende. Hun vidste ikke, hvad de forskellige skrig betød, og når sønnen græd, så græd hun også. Hun venter stadig på, at hendes liv skal begynde for alvor. Beverly og Paul havde været gift i et år, da de besluttede at prøve at blive gravide. Det ville fuldende deres liv, følte de. Men i stedet førte det til stress, søvnløshed, besøg på hospitalet, skænderier og finansiel krise".
børne mishandling i danmark i danmark er det siden 2006-2015 er børnemishandling blevet udspredt mere en 36% hvilket er en del. børnemishandling er hvor barnet bliver tvunget til ting, som at går i skole og lave lektier, og spisegrøntsager.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.