Spademanns Leksikon

Bænken kan opleves tæt på cykelstativerne ved Valby Station. Billedet er taget i februar måned, kl. 03.41

"Der mistede jeg som 9-årig min Kvindelige Blomst."

~ Din mor om Bænken ved Valby Station


Bænken ved Valby Station er den eneste bænk i København og omegn der burde sættes på finansloven[1]. Den er grønlig, udsat for massiv graffiti, spærrer vejen for enhver forbipasserende[2] og nye cykelstativer, også vender den oven i købet i en retning hvor gadebilledet består af Linie 888 mellem København og Jylland[3].

Eksistensberettigelse[]

Lad ikke som om du ikke kender denne episke[4] bænk, eller en tilsvarende på Holsted Station - det gør du. Og fuldstændig på linje med alle os andre, vil din favoritbænk altid være den ved Valby Station (også selvom du endnu ikke har besøgt den). Du og vi véd, at denne bænk er vores alle sammens fortid, nutid og fremtid[5]: Hvor skal man gå hen og få sin morgenpils med vennerne? Bænken! Hvor skal man tage sig en lur når det fyger sne med 50 meter i sekundet? Bænken! Hvor skal man vågne op ved at en rotte på størrelse med en mindre hund[6] gnaver én i tæerne? Bænken!

Bænken ved Valby Station er et nationalt klenodie, et symbol på Arbejderdanmarks strabadser, en skat i sig selv, og det eneste sted i København udover foran Hovedbanegården hvor man med god samvittighed[7] kan smide sit affald, ligegyldigt om det er nattens McDonalds-rester eller køkkenaffaldet for en måned. Bænken er stedet "man kommer", stedet hvor hipsterne husker på hvorfor tatoveringer af kasettebånd er en god idé, stedet taxaerne holder i tomgang i op til en time ad gangen[8] - Bænken er Stedet hvor man er hvis man er noget, eller virkeligt ønsker at blive det.

Underskriftindsamling[]

Hvis du som alle os andre virkeligt, inderligt og oprigtigt mener at denne Bænk, al dens væsen og alle dens gerninger skal bevares direkte under Nationalmuseet, så gør din stemme gældende i aftemningen til højre, og vi vil udlevere et screenshot af denne artikel til Kulturarvstyrelsen ligeså snart vi opnår 2.000.000 underskrifter.

Bænkens Noter[]

  1. Og det' nu!
  2. Din far
  3. Pæne busser, dét er det!
  4. "Braveheart" er optaget på denne bænk.
  5. Navnlig for dem der drikker snaps istedet for vand.
  6. En grim hund!
  7. Man får endda Syndsforladelse af Folkekirken.
  8. For at kneppe ludere.