FANDOM


Avo

Italienske Amedeo Avogadro blev født fredag 9. august 1776, og han døde onsdag 9. juli 80 år senere. Han var kemiker og fremsatte i 1811 følgende antagelse: Antallet af muldvarpe atomer i én ballon er det samme som antallet af atomer i en anden ballon, hvis ballonerne har samme farve ... eller noget[1]

Avogadros konstant (eller Avogadros tal) er en matematisk ligning for en værdi, som har dét særkende at værdien ikke er konstant.[2] I daglig tale kaldes ligningen også Avocados konstant, hvilket ikke er synderligt unormalt, da man i folkemunde ofte diskuterer hvorvidt en avocado nogensinde har haft en optimal massetæthed, lige før den tænkes at skulle konsumeres (hvis man altså er til den slags snask grøntsager). Konstanten angiver således, at man på ethvert virkårligt tidspunkt "t-minus"[3], opfatter denne frugt og/eller grøntsag som intet mindre end stenhård, og at det dybest set vil være umuligt at konvertere denne til spiselig form, med mindre man gør brug af en benzindreven kompostkværn.

Det særligt interessante ved Avocados konstant, er dog at man til tidspunktet "t-plus", pludseligt vil opleve konstanten smuldre,[4] hvilket er den eneste konstant i universet, der momentant ophører.[5] Efter dette tidspunkt er eventuel indtagelse umulig, da dette vil fremkalde opkastningstendenser eller det, der er værre.

Tidspunktet "T-nul" er stadigvæk ikke fundet, trods gentagne eksperimenter hos bl.a. Cern, hvor man dog med tiden helt har opgivet at finde det ideelle tidspunkt, da de ansatte til sidst blev ret trætte af avocado.

Advokatens frugtnoterredigér

Avogadronum

Selv om han hed Amedeo til fornavn, så havde guderne ikke begunstiget Avogadro med en fysik som Adonis'. Han indså derfor hurtigt, at han måtte bruge andre scoretricks, og da disse ikke virkede, gjorde han, hvad han måtte: han fik sig et kæledyr, en fin, tyk, liderlig lille muldvarp

  1. Hvis du vil vide mere, så anskaf dig en lup og læs det, der står med rød tekst billedet herover
  2. noget man ellers ret gerne ser i forbindelse med konstanter
  3. hvori det forstås at man befinder sig på en tidsakse før avocadoen skal indtages (eller muligvis "optages", hvorom adskillige fremtrædende forskere stadig til dato forsøger at diskreditere de andres påstande)
  4. i.e. en overmoden frugt (red.)
  5. den oprettes dog igen, næste gang man køber en ny i Føtex
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.