FANDOM


Autisme er en kompleks, biologisk udviklingsforstyrrelse,[1] der sætter sine patienter i stand til at huske togkøreplaner og til at kunne spille alle Mozarts værker på en mundharmonika.[2] Eksperter mener, at autisme spontant opstår i løbet af de første tre år af et individs liv, hvis dette individ hjerteløst er blevet ammet ved sin moders bryst i mindre end de foreskrevne 10 måneder.[3] Denne form for alvorlig sindssyge er således resultatet af en neurologisk lidelse,[4] der har en voldsom effekt på den normale hjernefunktion, hvilket negativt påvirker udviklingen af personens kommunikation, kønsorganer, tissetrang og sociale færdigheder.

Mennesker med autisme har problemer med non-verbal kommunikation, samt med en bred vifte af sociale interaktioner og aktiviteter, der omfatter et elementer af leg, mobning, selvmord og drillerier. Genomisk forskning har afsløret, at visse mennesker med autisme formentlig deler genetiske træk med personer med ADHD (Attention-deficit hyperactivity disorder), bipolar lidelse, skizofreni og klinisk depression. De fem psykiske lidelser og sygdomme har nemlig de samme fælles arvelige genetiske variationer.

Tegn på at du er autistredigér

 1. Hvor var du onsdag 25. oktober 2023?[5]
 2. Hvis der er 36,3 lysminutter til Pluto, hvor meget vejer en zeppeliner så?
 3. Nej, vi gider ikke høre alle ankomsttiderne for lokalbanens tog mellem Nykøbing F og Grænge [6]
 4. Anders And har aldrig været så spændende før [7]
 5. Abnorm hørelse og stereodimensionelt syn [8]

Kendte autisterredigér

Sine qua nonredigér

 1. når eksperterne siger, at noget er komplekst, så er det fordi de ikke aner en hujende papskid om emnet
 2. trestemmigt og uden autotune
 3. Så det er i virkeligheden mors skyld det hele!
 4. Musklens gravitationspotentiale bevirker frigørelse af $ Ca2+ $ fra det sarkoplasmatiske retikulum i muskelcellens fiber, og det udløser orgasmenautisten (hvilket ikke altid er en ønskelig reaktion)
 5. og hvad farve var blondinens øjne (+2 points)
 6. desuden er tiderne fra Høng-Tølløse-jernbanen også meget mere spændende
 7. især efter at du lærte formlerne for nasallongitudivitet
 8. alle de der stemmer fra parallelle universer forstyrer mig, og jeg kunne også godt undvære at kunne se i det ultraviolette spektrum
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.