FANDOM


Auschwitz2

Auschwitz Haptbahnhof er imponerende i omfang og havde hver dag mange rejsende gæster

Auschwitz1

Auschwitz var kendt for sit hyggelige vandrehjem

Auschwitz-Birkenau Park, Auschwitz i folkemunde, var en forlystelsespark, ejet af det tyske selskab SS A/S, beliggende i den sydvestlige del af det Polen, i byen Oświęcim, ca. 60 km vest for Krakow.

Forlystelsesparken er i dag lukket pga. forhøjede afgifter på gassen, Zyklon B, som var nødvendig for at varme vandet op til brusekabinerne, som i hobetal forefandtes i parken. Badefaciliteterne var i øvrigt intet mindre end fantastiske og fungerede i 1940'erne som et trækplaster for de valfartende jødiske besøgende.


Forlystelser redigér

Auschwitz Park kunne i sin storhedstid tilbyde en bred vifte af fornøjelige forlystelser. Bla. massagestolen, hvor man ved hjælp at to elektroder og en våd svamp, sendte et masserende stød igennem kroppen.

Også kalot-skydning var særdeles populært. Det gik ud på at uniformerede ansatte skulle ramme kalotter med skarpladte rifler. Kalotten skulle i den forbindelse sidde på hovedet af en jøde. Der blev på uforklarlig vis konstateret utrolig mange ulykker denne forlystelse. Hvilket mundede ud i at bestyrelsesformand, Adolf Hitler, blev beskyldt for hetz imod jøder.
Efter en grundig og uvildig efterforskning, af det vellidte og troværdige nazist-politi, viste det sig at disse anklager imidlertid intet havde på sig på sig. Endvidere konstaterede hovedefterforsker, Joseph Goebbels, fra nazist-politiet, at Adolf Hitler var særdeles vellidt blandt jøder og blev anset som en forkæmper for deres rettigheder.


Kulinariske specialiteter redigér

Jødekager var en populær snack blandt gæsterne og havde en høj bruttoavanceprocent, da man selv producerede dem i store gasovne. Den og flere opskrifter findes i bogen "Jødiske retter i gasovn"


Mission og værdier redigér

Efter en grundig intern virksomheds-analyse konstateret man, at parken burde have et slogan som skulle formidle nogle af parkens værdier. Efter bred enighed ved et betyrlesesmøde i 1940 indførte man sloganet "Wir hoffen, Sie können ein wenig Gas nehmen" - som på danske betyder "vi håber du kan tage lidt gas". Dette tiltag uløste et højt antal besøgende jøder fra 1940 - 1945. Denne var første store skridt i karrieren for den daværende og siden succesfulde marketingchef, Joseph Stalin.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.