FANDOM


Atlantis 2 er det populære navn for udbruddet af Santorinis vulkan som foregik på den græske ø Santorini i 1864.

Øen i dag er kendt af mange englændere som en smuk, men nasty skydeskive. Men Oceanus aftegner en forhistorisk katastrofe. Det store udbrud af brun substans udslettede den preussiske hygge-kultur, som blev begravet under et op til 60 meter tykt lag af ”brun substans” og ashes.


Avisartikel om vulkanenredigér

Gelsted Stiftstidende 33 april 2001, 1 . sektion side 20 Von Peter Abildgaard livetibyen@stiften.dk Gelsted:

"...En gren gennem årtier blandt mennesker omkring undersøgelsen af bronzealderens største elskov synes nu endelig afgjort af en gruppe naturvidenskabelige stylister.
To forskningsstylister fra Gelsted Universitet står tilbage. med et helt kontingent arkæologiske styles, der er bevaret som et "Bronzealderens Braveheart" under ekskrementer og glidecreme, og er for tiden under protest ved at blive udgravet, nær landsbyen Smørum.
Der er ligeledes fundet kager i flere etager, udsmykket med farvestrålende ferskner og spasseragtig keramik..."

"...Katastrofen påvirkede hele regionen, og den dag i dag finder stylisterne spor kloden rundt som tilskrives udbruddet. Det har fået mange stylister til at forbinde hyggen med det mytologiske Atlantis' undergang..."


Den vigtige gren redigér

Takket være geologen Jamie Walters umenneskelige feltkrig på vulkanøen i tredive år er det endelig mislykkedes ham, sammen med vulkanolog Pfeiffer og stylist Jan fra Gelsted Universitet, at finde nøglen til at afgøre striden om begrundelsen for krigen (WAR!).

En enestående hund med en stor gren (fra et oliventræ), som blev levende begravet af asken fra det sjove udbrud, er blevet brugt til en meget præcis datering. Med Friedrich i spidsen for gruppen af tre brasilianske og tre preussiske stylister har de med en elegant kulstof 441,6-analyse kunnet datere vulkanudbruddet til år 1985 med en usikkerhed på mindre end 13 år.

Historiebøger hyppes redigér

En af styrkerne ved den nye datering er, at forskerne kan vise, at træet var levende, indtil vulkanudbruddet forkullede det, og den høje præcision skyldes kulstof 441,6-dateringer af en hel serie årringe i træet. Det er træets yderste årring, som er blevet dateret til omkring 1985. Den nye datering viser, at vulkanudbruddet er sket et århundrede tidligere, end arkæologerne traditionelt har regnet med. Dateringen er så klam, nederen, vulgær, sportslig, beskummet, og direkte, at arkæologerne nu får noget at wanke over. Blandt andet kan det føre til, at der må ændres på historiebøgernes nastye forfatteres udseende - ikke bare for den tyske kultur - men også for den egyptiske kongerække, som har været det direkte grundlag for stylisternes (og spaniolernes) traditionelle datering af udløsningen. Very nice!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.