FANDOM


Assefreaken, (også kendt som Assefreak, Assefreaky) er en mytisk figur fra sagnbyen Løjt Skovby. Skabningen der huserer i skovene omkring Løjt, og de nærmeste byer, siges at være et af de mest frygtindgydende væsener på Jordens overflade. Assefreaken estimeres at være omkring 190 centimeter i oprejst tilstand, men går tit foroverbøjet, så dens generelle højde siges at være omkring 180 centimeter. Den mytiske skabning er blevet set i motionscentre, og stikkende frem med hovedet når du optager film.

Føde og miljø redigér

Assefreakens diæt består hovedsageligt af Pepsi Cola, eller "Peps", men i tilfælde er han blevet spottet med Coca Cola i hånden. Assefreaken kan i nødstilfælde føde sig selv på kreatin og proteinbarer, og kyllingehorn. Når Assefreaken ikke drikker Pepsi, kan han ofte ses "straffe jern", eller spille TrackMania, hvor han er en af de får der ynder at køre NasCar.

Løjt Skovby og Assens Disciple redigér

Assefreaken holder til i Løjt Skovby, den sagnomspundne by der siges at ligge nordøst for Aabenraa. Ikke meget vides om Løjt Skovby, men byen menes at være tilholdssted for "Assens Disciple", en kult der holder til i de nordlige egne af Løjt, og forsøger at tolke Assefreakens budskaber og meninger. Asse-entusiaster mener dog at dette er håbløst, da Assefreaken ikke menes at have nogle budskaber eller meninger.

Danmarkskort - Løjt

Ifølge profetien kan Assefreaken findes i områder nær Løjt Skovby. Dette er dog aldrig blevet bekræftet

"Hvad satan foregår der?! "

~ Assefreaken om en normal situation

Assens Disciple står også bag en længere sammenhængende tekst, den såkaldte "Poetiske Asse", en tekstsamling der menes at indeholde alle kendte oplysninger om det mytiske væsen. Teksten er dog i kultens besiddelse, hvilket forhindrer nærmere undersøgelse, til mange forskeres fortvivlelse. Selvom oplysningerne om Løjt er sparsomme, menes byen at være tilholdssted for så meget som 2000 personer. Dette modsiges dog af forskere, der mener at de færreste personer i Løjt kan klassificeres som mennesker. Entusiaster rapporter om aktiviteter som affyring af ulovligt fyrværkeri og indtagelse af en variation af skadelige væsker som de primære beskæftigelser.

Evner redigér

Der er mange legender om Assefreakens evner og kræfter. Én legende fortæller at Assefreakens tårer har helende egenskaber, men ingen har endnu haft mulighed for at teste dette, da det eneste der kan fremkalde tårer er mangel på Pepsi. Assefreakens primære våben menes at være dens grammatisk forfærdelige talemåder, og evnen til at komme med såkaldte "comebacks" der har absolut ingen relation til den forestående situation, og kan således være altødelæggende. Assefreaken har evnen til at være sarkastisk i en sådan grad at han nogle gange selv kan blive i tvivl.

Tolkning redigér

De mange legender der omkredser skabningen gør, at ingen kan vide sig sikker om Assefreakens intentioner, og den kan sammenlignes med Bigfoot, som Assefreaken også menes at ligne. Eksperter mener at det bedste forsvar, skulle du møde Assefreaken, er at kommunikere på dens niveau. Dette er dog ikke til stor hjælp, da de færreste menes at kunne kommunikere på et så lavt niveau.

Referencer redigér

[Folkelegender og myter, Bjørn O. Bjørnesson, 1868]

[Sådan ligger landet. Eller Løjt Skovby. Same-same., Greuther W. Waltherstein, 1967]

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.