Spademanns Leksikon

"Jeg ka' sgu ikke forstå, at de idioter inde på Christiansborg, ikke snart får taget sig sammen og får fingeren ud. Nu har de knævret om dyrtidsregulering og hævning af reallønnen og hva' sker der? Ikke en hujende skid. Nej, hvis det var mig, som var folkevalgt, så startede jeg med at fyre alle strømerne og sætte momsen på pilsnere ned til 10%"

~ Asfaltarbejderen Kaj om den generelle situation


Asfaltarbejderen Kaj var ulækker og usoigneret. Alligevel havde han forbløffende styr på de fleste vigtige samfundsemner.

Asfaltarbejderen Kaj var, sammen med den ukendte kassedame fra Brønshøj, ham man henvendte sig til når man skulle have sat tingene på plads.

Det var før de politiske kommentatore med de lange journalistuddannelser havde erobret TV-avisens sendeflade, og for den sags skyld også de forskellige partiers førerbunkere som spindoktorer. Asfaltarbejderen Kajs klarsyn var grundlagt på lige dele hårdt arbejde og elefantbajere. Asfaltarbejderen Kaj gik ind og lukkede hullerne og skabte ro, når jakkesættene var for dominerende.


Hvorfor - manden var jo ufaglært?[]

Den generelle leflen for arbejderklassen hang stadig ved. Den mest berømte var vel nok Flyttemand Olsen som, med det alkoholforbrug han holdt sig, var død af druk sådan ca. i afsnit 20-21 stykker. Men en asfaltarbejder kunne reparere sin brandert og alligevel forarbejde den varme tjære. Al hans viden kom fra Ugens Rapport, og Ekstra-Bladet når det skulle være rigtig fint.

Asfaltarbejderen Kaj om.....[]

Denne mand kendte Kaj udmærket godt. Han var jord- og betonarbejder ude i Gladsaxe og hed Folmer

"Han må vist være klovn i Cirkus Benneweis. Han trænger nok til en elefantbajer."

Christiania[]

30px-Cquote1 svg.png
Det er sgu da klart at de flytter sammen i en nedlagt kaserne. Der er da ingen fornuftige mennesker, som vil have så'n no'en langhårede aber til at bo i deres opgang. Og så kan de desuden få lov at ligge og kneppe hinanden allesammen, sådan så vi slipper for deres uægte afkom i vores børnehaver, som allerede første dag ville ligge og spjætte med arme og ben pga. hash-abstinenser når de kom i røgfrit miljø
30px-Cquote2 svg.png
Kaj om Christiania


Fællesmarkedet[]

30px-Cquote1 svg.png
Ja, det er sgu bare noget, de siger er godt. Men hvem kommer det til gode, spø'r jeg bare. Det er da alle de bønder ovre i jyde-ghettoen, som alligevel aldrig ville kunne få solgt deres lort. Det betyder bare at jeg skal arbejde dobbelt så hårdt for at kunne få råd til et halvt pund smør til min sildemad hver søndag! Ska' det nu være retfærdigt?!
30px-Cquote2 svg.png
Kaj om det, der hedder EU i dag


Fri abort[]

30px-Cquote1 svg.png
Ja, det er ikke så tosset. Jeg render i forvejen og betaler penge til fem børn, hvor jeg ikke var inviteret til dåbsfesten. De havde nok haft det bedre, hvis de lige havde fået en gang med støvsugeren.
30px-Cquote2 svg.png
Kaj om fosterfordrivelse


Fremmedarbejdere[]

30px-Cquote1 svg.png
Jo, de er da rare nok... Men asfalt har de sgu ikke forstand på. De har da sikkert kørt rundt i oksekærrer på veje, hvor vejbelægningen var fra romertiden. Og deres fede koner, gider de ikke og have med til Danmark. Og så lugter de af blomstervand allesammen. Det er jo mærkeligt, når de ikke engang gider og barbere sig.
30px-Cquote2 svg.png
Kaj om dem som kommer og tager de danske piger


Asfaltarbejderen Kajs endeligt[]

Asfaltarbejderen Kaj blev som så mange overflødige, da man indførte maskiner i asfaltindustrien og Kaj kom på et eller andet VUC-kursus så han kunne blive omskolet til kommunalarbejder - men er i dag førtidspensionist pga. sit massive alkoholforbrug.