Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

"Det er bare en fino side! Jeg har fået så mange nye venner derinde. Desværre kan jeg ikke skrive til de fleste af dem ... Der står, at det er noget med et filter af en slags."

~ Anton Wittorff om Arto og deres blokeringsfunktion


"Dee schrive joh som dee rene Taaber paa denne saacaldte Hjemmecide!"

~ H.C. Andersen om Artobrugernes gennemsnitlige danskkundskaber


Arto var en dansk hjemmeside, der er målrettet imod 10-17-årige piger og 30-70 år gamle mænd. Siden blev i 1998 stiftet med støtte fra Ringkjøbing Amt af den vestjyske forretningsmand Rudy Frederiksen. Red Barnet har op til flere gange været ude i medierne med hård kritik af Arto, grundet de forældede smiley's som præger hjemmesidens chat-system.

I 2013 blev Arto overhalet af Facebook, som klodens mest populære kommunikationsmiddel. Heldigvis synes modemargasinet Vi Unge stadig at arto.dk er mega cool. Så det synes din venindes fars onkel også.

Kommunikation på Arto[]

Arto Deto

De fleste artobrugere bruger deres tid på at skrive onde beskeder i hinandens gæstebøger og skrive mystiske kodebeskeder på chatten og opslagstavlen. Her er et eksempel på en af de mange kodebeskeder, man kan finde overalt på Arto:

haaarj f0lks ,..

Skriiiv kedderr miiiq smaakke ,..

k0m nu plzz ,.. saa rr du deiliq ?!!

Der er også et debatforum på Arto. Her mødes diverse radikale galninge og sviner hinanden og sig selv til. På debatten er der såkaldte debatmoderatorer. De er privilegerede brugere, der sletter tilfældige debatter og brugere, som de ikke kan lide eller som siger dem imod, så der ikke bliver for mange debatter og især utilfredse brugere.

En samtale på arto[]

Dette er ikke blot en demonstration. Hottie_Rudy's IP-adresse er senere blevet sporet til Neverland og Michael Bartholomew Joseph Jackson, bedre kendt som pop-sangeren og den verdenskendte klovn fra McDonalds reklamerne. Udover reklamerne har han muligvis pillet ved din diller til din fødselsdag-fest da du fyldte 4, eller det HAR HAN. Jeg ved det. Jeg.. øhmm... Yesss...

Linda's IP-adresse er blevet sporet til Thomas Blachmann, som i længere tid har været kendt i det pædofile natteliv og et utal af tranny websites.

Hottie_Rudy: Hej Linda, vil du ikke være min lover?

Linda: Det kan vi da godt,,, navn?

Hottie_Rudy: Rudy, men du må kalde mig onkel Rudy eller bedstefar, hvis du vil ...

Linda: OK, onkel Rudy :)

Hottie_Rudy: Hvad arbejder du så med, Linda?

Linda: Jeg har ikke noget arbejde, jeg er kun 14 somre og 15 vintre gammel

Hottie_Rudy: Så det ... Hvilken hårfarve har du så, Linda?

Linda: Jeg har blondt hår,,, hvorfor?

Hottie_Rudy: Du lyder fuldstændig som en type person, jeg står og mangler!

Linda: Til hvad?

Hottie_Rudy: Bare til noget musikvideo, er du ikke interesseret i det?

Linda: Det kunne da godt være ...

Hottie_Rudy: Ja ikke? Jeg tror faktisk, at det vil fremme din karriere utrolig meget. Og at vi kunne blive utroligt gode veninder os to.

Linda: Så er det en aftale!!!

Hottie_Rudy: Så mødes vi bare i morgen klokken 02:15 på herretoilettet på Hovedbanegården :-)

Linda: Er det ikke lidt sent?

Hottie_Rudy: Nu ikke så meget pjat, du vil jo gerne være model, ikke? Du skal bare se efter en moden mand med gråt fuldskæg og gøre alt hvad han siger, OK?

Linda: OK, så ses vi!!!

Hottie_Rudy: Men husk, du må ikke sige det til dine forældre. Det er vores lille personlige venindehemmelighed, ikke også?

Linda: det er i orden, jeg er nemlig blondine, så derfor er jeg snotdum!

Lukning[]

Arto blev lukket d. 1/6 2016, da sidens ejer ikke længere mente, at det økonomisk kunne hænge sammen, at have et chatforum for pædofile, når han ikke længere fik penge for at drive den. De 89 kr om året for at eje et internet-domæne, er åbenbart ikke til at opdrive.