Spademanns Leksikon


The Deserted State of the Arizona Zone
Arizona-Flag-icon.png Arizona.PNG
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: In the desert, you can't remember your name..
Nationalmelodi: America - A Horse With No Name
Hovedstad Phoenix
Største by Phoenix
Officielle sprog Amerikansk og arizonainsk
Regeringsform
Ingen
Amerikansk stat nummer
(bortset fra Afghanistan)
48
Nationalhelt(e) Lucky Luke
Valuta Sandkager
Religion Noget indianer fis
 Areal  Større end du lige regner med
 Befolkningstæthed  Er du dum?
 Etniske grupper  India... Hvide mennesker
 Største Eksportvarer  Sand til Sahara
 Største Importvarer  Nysgerrige turister
 Nationaldyr Sandorm
 Nationalsport  Ørkenvandring
 Internetadresse  www.arizo.na

Arizona er en amerikansk stat som ligger i det nuværende Amerika. Navnet Arizona stammer fra det etniske urfolk, rødhundene. Arizona, direkte oversat til dansk, bliver til: Sted med Ingenting.

Historie[]

De første tegn på liv kan dateres tilbage til omkring år 1532, da den såkaldte indianer-høvding Rød Hund slog sig ned med sig slæng, De Røde Hunde, i området. Her levede urfolket ganske uforstyret med incest og mangel på kakaomælk, indtil nogle stater ovre øst på, vandt en ligegyldig uafhængighedskrig. Herefter immigrerede normale hvide mennesker til området omkring Arizona, og fordrev det etniske urfolk fra stedet. De såkaldte cowboys vandt territoriet, og bosatte sig i området som de første rigtige mennesker.

Civilisation[]

Den amerikanske civilisationen i begyndelsen af 1900-tallet slog aldrig igennem i Arizona. Kommer du udenfor de ganske få by-beboelser (også i retning af Mexico), så hersker der noget så uciviliseret som anarki. Det vil i bund og grund sige, at der ikke er noget som helst i Arizona der er værd at besøge... Eller det skulle da kun lige være for følgende få ting:

Men set på den lyse side, så fik man da fordrevet urfolket, som dyrkede landbrug på amerikansk jord, uden at betale skat. En præstation i sig selv, som gør Arizona til en af de mest populære stater blandt amerikanske patrioter.

Arizona i nyere tid[]

Naturligvis sker der absolut intet i Arizona. Derfor har tidsbegrebet en helt anden betydning her, end hvad vi er kendt med i Danmark, BonBon-Land, Drømmeland og andre dele af verden. Det er ganske enkelt umuligt at forklare, men det bedste forsøg er, at huske på den Fiat-reklame som reklamerer med en såkaldt evighedsmaskine. Noglelunde det samme er tilfældet her i Arizona (bortset fra at Arizona forbliver det samme til uendelighed, modsat en Fiat).

Heldigvis har Arizona dog avlet den gæve tegneseriefigur, Lucky Luke, som til uendelighed stadig hvileløst vandrer rundt med sin hvide hest, på stepperne i Arizona som en eller anden spøgelses-figur. Noget som Angela Merkel senere har fordømt.