FANDOM


Argumentation benyttes til at overbevise en eller flere om, at en påstand er sand eller gyldig ved at komme med fornuftige og forståelige argumenter. Den der har de bedste argumenter vinder argumentationen. Hvor jeg véd det fra? Sådan er det bare!

Men nej? redigér

Cleavage exp

Hårdtslående argumenter.

AngelaArdenArguing

En typisk måde at afgøre hvilket TV-program, der skal ses.

Vi ved godt allesammen, at det her ikke passer. Man vil jo aldrig begynde at omtale en smuk kavalergang som argumentation, selvom den kan have nøjagtig samme virkning, eller for den sags skyld en Magnum .44. Desværre er det stadig en anerkendt metode, når der skal forhandles med flykaprere, selvmordsaspiranter eller mini-rockere:

30px-Cquote1 svg
(formidlet gennem en megafon) Vi ved godt, at du er ked af den karakter, du fik og at du holder hele lærerværelset op med en brødkniv, men vi véd, hvor din mor bor, så der er ingen æblekage længere, medmindre du kommer ud nu med bukserne nede
30px-Cquote2 svg
Politiforhandler til Taber-Bent


Taber-Bent kapitulerede straks, og mor stod udenfor med æblekage, indtil lyden af håndjern der klikkede tog over.

Næh, det handler om at have nogle regler og nogle metoder, for at man skal kunne argumentere. En typisk regel er, "hvis A så B", hvilket betyder, at hvis vi er enige om, at A er sand, så er B også sand. Eksempel (konen til manden): Øl er steget med to kr. det seneste år (A = sandt), så jeg skal have nogle flere kostpenge, hvis ikke du skal holde op med at drikke. (B)

Gæt om konen får flere kostpenge?

Alternative argumentationsformer redigér

Folk der altid har ret gode argumenter med redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.