Spademanns Leksikon

Her ser hvorfor det var nødvendigt at have racebestemte bænke...

Apartheid er en et moderne alternativ til at adskille "noget" fra "noget andet". I stedet beskriver det formen om at adskille "nogen" fra "nogen andre", og derefter give den ene af parterne særlige privilegier, så som:

  • At sidde ned i bussen.
  • At stå op i bussen.
  • At være med bussen overhovedet.
  • At komme steder hvor busser kører.
  • At kun have 200 km omkring en mur eller menneskeskabt grænse til din skole.
  • At have en skole overhovedet.
  • Meget mere...

Ol' school Apartheid[]

I gamle dage, var Apartheid mest noget man havde i Sydafrika og i Israel. Da en fyr som hed "Nielson" blev løsladt, var der ikke meget apartheid tilbage. Men i datiden virkede det og levede i bedste velgående.
Grænsen mellem Apartheid og slaveri er hårfin! Således eksisterede der ikke et egentligt Apartheid i sydstaterne i USA, før Abraham Lincoln blev forvirret om slaveriet. Der fandtes ikke engang busser, så der var ikke rigtig noget med at sidde til højre eller til venstre - der var slet ingen pladser overhovedet i bussen!


Moderne Apartheid[]

Nu kan de lære, at holde sig ude! Åh nej! Det er dem, som har bygget denne mur!

Efter indførelsen af busser, havde man virkelig en god grund til at holde folkeslag adskilt. I Sydafrika startede man med at bortvise visse folkeslag fra busserne. I USA lod man dem sidde i den ene side af bussen. I Israel byggede man en mur omkring dem og internerede dem, så de ikke skulle bekymre sig om ruteplaner, forsinkelser og højre og venstre i bussen!

Det har vist sig, at menneskeheden har et eklatant behov for at samle sig, ved at holde sig adskilt. Netop derfor var USA med i "De forenede nationer", mens de stadig havde deres eget folk adskilt i Apartheid.

I Australien valgte man at sende de værste kriminelle for at underkue opdrage de lokale og indføre Apartheid uden at sige noget til nogen. I Israel valgte man, at det var alle andres skyld, og sendte et par velkendte terrorister til at bombe et hotel, og samtidig at erklære et folkeslag for uønsket. Apartheid er i dag udstillet på museet på Vestbredden, lige ved grænsen til Jordan. Det hele er hegnet ind og er ret let at finde!