Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Annelise Reenberg, da hun var yndigst[1].

Annelise Reenberg (f. 1919, d. 1994) var en dansk filmfotograf, filminstruktør og manuskriptforfatter, som har lavet en række af de mere kendte danske film, fra 1960'erne, bl.a. gjorde hun Pusle Helmuth berømt[2].

Annelise[3] blev uddannet som teknisk fotograf på et sted med et tysk navn. I 1943 blev hun feltmadras fotografassistent ved Saga Studio og blev herved den første kvindelige filmfotograf i Danmark[4]. Hendes mor introducerede hende til instruktør og direktør Poul Bang, der blev hendes læremester og senere også ægtefælle. Så kan man jo spekulere over, hvad denne "læremester" mon skulle lære hende.

Derefter lavede hun film indtil hun døde.

...for lige at sige pænt undskyld for synet af denne artikels hovedperson, er her et billede af Maude, fra hendes førægteskabelige affærer i Korsbæk Huse[5].

Annelise Notesblok[]

  1. Bemærk lige, at hun hvad udseendet angår, endda tabte til Eva Braun, hvilket er principielt forkert.
  2. Hvis du ønsker en fyldestgørende filmografi, så skrub for fanden da ind på danskefilm.dk, Wikipedia eller Statens Seruminstitut - tror du ikke vi bedre ting at tage os til, en at opremse mere eller mindre sandfærdig fakta!?
  3. Gad vide om det er et tilfælde, at hun deler fornavn med en tidligere dagplejerske fra Amager? (HELT sikkert en sag for konspirationsteoretikerne!)
  4. Kun 600 år efter den første kvindelige regent.
  5. Medmindre, selvfølgelig, at du hellere vil se på super-charmøren Hans Kurt?