FANDOM


"Dette sted er hvad, et udsultet hul uden skyggen af civilisation, men fyldt med fjender og dårligt vejr? Yes - vi bygger fandeme en by her!"

~ Kornelius Blisand om Fort Andeby


"Byens Nøgle, Bah! Jeg ejer allerede alle låsene!"

~ Joakim von And om Hæder fra Andebys borgmesterState Capitol of Calisota
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: Den som lægger æg horer ikke.
Nationalmelodi: Glory Andelujah
Andeby
Hovedstad Andebys Rådhusdistrikt
 Tidligere hovedstad Pengetanken
Største by Slumbyen ved Havnen
Officielle sprog '50er amerikansk, dansk, norsk og øvrige menneskesprog.
Regeringsform
• Borgmester
Oligarki, ledet af Milliadærklubben
G. Tryne
Medlem af USA men aldrig anerkendt
• Ikræfttræden

1770'erne
Nationalhelt(e) Kornelius Blisand
Valuta Amerikanske Kroner & Danske Dollar.
Religion Kristen??? Man holder Jul...
 Befolkning  Stor nok til at have egen hær!
 Areal  på størrelse med en lille tegneserie
 Befolkningstæthed  Man lever som i en hønsegård
 Etniske grupper  12 % ænder, 38,14 % hunde, Fedtmule, nogle høns, 99 % kriminelle.
 Største Eksportvarer  Margarine
 Største Importvarer  Tribut til Disney-koncernen
 Nationaldyr Anden
 Nationalsport  Fodbold!
 Telefonnummer  +1,2 22814732211


Man kan faktisk ikke betjene Andeby kommune... som en kommune, da selve arealet på hele andens land er under 2 m² - svarende til arealet af et Anders And Blad. Mange ænder deler, dog meningen om at en dag kommer Andy And tilbage, for at frelse dem. Ingen af ænderne har dog den nærmeste idé om fra hvad.

Da Andeby kommune ikke er specielt veludviklet, eller for den sags skyld... begavet, har man valgt at sammenlægge Andeby kommune med Høje-Taastrup som jo netop heller ikke er særlig veludviklet.

Historie redigér

Andeby Kommune blev opført som en administrativ enhed for en by der blev grundlagt i staten Calisota, der ligger mellem Californien og Nevada, i USA. Engang i 1700-tallet blev der på en lille høj ved en flod anlagt et træfort kaldet 'Fort Andeby', som økonomisk- og militært støttepunkt for de meget få kolonister i området, og fortet menes at være opført - og muligvis grundlagt - af en vis Kornelius Blisand.

I 1770erne indgik Fort Andeby i Den Amerikanske Frihedskrig mod briterne, og blev udsat for adskillige angreb af de britiske styrker. Dette historiske faktum er i sig selv en fantastisk bedrift, eftersom hele Calisota, og dermed Fort Andeby, lå i det daværende spanske kolonirige og desuden mere end 3000 km vest for de britiske besiddelsers yderste grænse.

I midten af 1800-tallet blev fortet forladt pga. et manglende behov for militær tilstedeværelse, og med tiden begyndte det at forfalde. Det gik dog formelt videre til Blisands efterkommere, som i slutningen af 1800-tallet solgte højen det stod på til en skotsk immigrant med et tysk navn, riganden Joakim von And. Da han under industrialiseringen dukkede op for at se på sin ejendom, var en lokal spejdertrup - Grønspætterne - flyttet ind, og von And smed dem på porten. USA's præsident, Theodore Roosevelt, nægtede at acceptere at det han kaldte en 'Fucking Border Jumper' besatte hans land, hvorefter et storstilet angreb på Fort Andeby blev iværksat: USA's flåde bombaderede fortet, hvorefter et kavaleriangreb blev sat ind, anført af præsidenten personligt, som dog blev såret da ét af de forfaldne og skamskudte tårne styrtede sammen nær ham - til sin død svor staklen dog på, at selve fortet havde slået igen. Ved samme lejlighed beretter visse kilder om, at von Ands mandhaftige lillesøster, Hortensia, skulle have haft 'indianere i tipien' og dermed have opnået en ufattelig styrke som resulterede i et udslettet kavaleriregiment.

Efter episoden, hvor USA blev tvunget til at anerkende privat ejendomsret, opførte von And en relativt berømt kontorbygning med meget få vinduer, som urban legends taler om skulle være fyldt med penge. Denne "pengetank" blev brugt som hovedsæde for Von Ands forretningsimperium medens han selv rejste kloden tynd.

Mange år senere, i 1950'erne, vendte von And tilbage til det tidligere Fort Andeby, som i mellemtiden havde vokset sig til en enorm storby kaldet 'Andeby''. Pga. von Ands årtier lange investeringer i bebyggelsen, besluttede man at modtage ham som en helt. Dette blev kvitteret med, at von And stak borgmesteren et par på skrinet. Denne episode dannede øjeblikkeligt en uhyggelig præcedens for Milliadærklubbens senere magt over bystyret, hvilket har udslettet enhver form for virkeligt demokrati, og tildelt rådhusets administration en vanvittig magt over almindelige borgeres hverdag. Andeby Kommune var en realitet.

Styreform redigér

På papiret ledes Andeby Kommune som en hvilken som helst anden demokratisk kommune, men er de facto en Indskrænket Bystat, styret gennem to såkaldte kamre:

Byrådetredigér

Er det officielle organ som Andebys indbyggere har stemmeret til. Byrådets eneste funktioner er at modtage bestikkelse fra Milliadærklubben, for derefter at nedstemme alle forslag om ændringer der giver andre borgere indflydelse.

Milliadærklubbenredigér

Er i medierne en klub for stenrige excentrikere, men har en sikret telefonlinje til borgmesteren, som de styrer som en marionetdukke. Denne klub er mægtigere end FN.

Ansvarsområder redigér

Andeby Kommune er et af de mægtigste bureaukratier i verden, hvilket i høj grad skyldes at Milliadærklubbens medlemmer sidder på over 80% af kommunens arbejdspladser, hvorfor medlemmerne kan kræve en række politiske krav gennemført. Et eksempel på dette er Finansanden Joakim Von Ands skat, som udgør 67% af Staten Calisotas samlede forsvarsbudget, hvorfor den øverstbefalende for de væbnede styrker gerne stiller hæren til rådighed for forsvar af Von Ands pengetank, simpelthen af frygt for outsourcing.

Andeby Kommunes reelle magt omfatter bl.a. men er ikke begrænset til:

Højtiderredigér

Kommunens, og i særdeleshed borgmesterens, magt omfatter bl.a. næsten uindskrænket magt vedr. højtidernes virke. F.eks. afgør borgmesteren 100% om spontane juletræsfester skal afholdes, og hvilke 10-20 personer af millionbyens indbyggere der får lov at deltage.

Skatredigér

Der er set et eksempel på, at borgmesterens underskrift har medført en øjeblikkelig skat på tykke maver, en såkaldt VOMS.

Kriminalitetredigér

Kommunens magt omfatter bl.a. retten til at ændre Straffeloven som man lyster. Det er således ikke ualmindeligt, at uforbederlige bander straffes som en uvorn unge i en dansk SFO (se: 2 min i skammekrogen), samtidig med at togpersonale har uindskrænket ret til at smadre andres unger, hvis de indretter huler i ødelagte lokomotiver ved banelegemerne.

Der er ligeledes set eksempler på, at flergangsterrorister er blevet tildelt straffe bestående af samarbejde, som respons på at lægge hele villaveje øde, som det sås i 'Paradisæblevej-sagen' hvor hele huse blev udslettet fra verdenskortet.

Socialvæsenredigér

Til trods for verdens højeste forsamling af skattebetalende milliadærer, er et socialt sikkerhedsnet tilsyneladende en by i Rusland, og diverse dameforeninger ser sig nødsaget til at afholde omfattende indsamlinger således, at byens fattiglemmer kan få råd til noget så banalt som at fryse juleaften.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.