Spademanns Leksikon

Andeby er den danske betegnelse for det univers bladet Anders And & Co(f.1949) bevæger sig i. Hvorfor ænderne er forfordelt er fordi de er dumme og uimodståelige på samme tid.

Fakta om Andeby
Kommunesæde Andeby Kommune
Areal 0.05 m²
Indbyggere 43 8.600.000 pr. km²
Største virksomhed Margarinefabrikken
Borgmester Politimester Striks
Websted Andebys hjemmeside

Det genealogiske problem[]

Kort over Andeby

I Walt Disneys oprindelige andeland eksisterede sex ikke. Der måtte ikke kunne påvises et gennemført samleje med resultat. Derfor er eksempelvis Rip, Rap og Rup + Kylle, Pylle og Rylle et resultat af ægtransplantation hvor trillingerne er blevet bortadopteret ved fødslen fordi forældrene var hårdt belastede narkomaner eller retarderede mennesker og Andeby har uofficiel rekord i plejebørn.

Det moderne gennembrud[]

Nutidens børn er godt klar over at reagensglasbørn ikke eksisterede i 1949. Bierne og blomsterne heller ikke, så konsekvensen i Danmark blev at Disney Co efter hårdt pres fra BRIS(Børns rettigheder i samfundet) udleverede de kendte personers stamtræ. Reaktionen var ikke udelt begejstret da det efterlod flere spørgsmål end svar. Disse svar er nu tilvejebragt.

Enkelvis gennemgang af familierne[]

Familien And[]

Stamfader[]

Andy And
Andy And

Andy And var en slavehandlene pirat der især hærgede Vestafrikas kyster i jagten på stammefolk han kunne sælge.
Han er tilsyneladende far til Andtonius And. Stamtræet nævner dog ikke nogen mor...

Ud fra det faktum at Andtonius And ikke har nogen mor, kan vi kun gisne om, hvordan han blev født. Svaret må være at Andy And kendte til hemmeligheden bag A-seksuel reproduktion. Da dette kræver en livmoder og da Andy officielt var af hankøn, betyder det han i virkeligheden var tvekønnet! Får du en smule kvalme? Det er ikke så underligt...

Rip, Rap og Rups forældre[]

Della And Ukendt andrik
Della And

....var narkoluder og pga. det store antal kunder er det svært at fastslå faderen til Rip, Rap og Rup. Della besluttede sig til at gennemføre svangerskabet og en morgen fødte hun tre smukke æg, som hun gemte godt af vejen. Della selv var resultatet af et forhold mellem Anders Ands mor og hans farbror Andolf, hvorfor hun på samme tid er Anders Ands søster og kusine.

Ukendt andrik

En kunde, formentlig en bankmand, advokat eller Joakim von And. Han har formentlig har været højt intelligent da det ellers er svært at sige hvor dette gen skulle stamme fra. Det skal dog nævnes at han blev slået halvt ihjel under et attentatforsøg udført af Rip, Rap og Rup.

Kylle, Pylle og Rylles forældre[]

Navn ukendt Navn ukendt
Ukendt Ukendt

Stamtræet giver ikke noget svar på hvor Kylle, Pylle og Rylle stammer fra og heller ikke Andersine. Det er muligt at Andersine er mor til dem. Anders And er altså også papfar.


Fætter Højbens forældre[]

Andelise And Gustav Gase
Andelise And

Andelise var værtinde på et dyrt hotel. En dag, da hun troede hun sniffede coke, viste det sig at være AJAX skurepulver, og virkningen gjorde at hun stødte ind i...

Gustav Gase

...som også var stærkt påvirket og ikke opdagede at han blev forført af en and!!! Hans position som højesteretsadvokat i Gåserød blev vekslet til en mere ydmyg stilling som retsbud.

Eftersom historierne om Fætter Højben altid handler om hvor svineheldig han er, er der ingen, som har reageret på hans meget lidt "andede" næb. Han er altså en bastard.

Andebys andre beboere (udvalg)[]

Fedtmule

  • Fedtmule - er lige så svær at artsbestemme som en hund i et spil kegler og er vel mest af alt et godmodigt fjols.
  • Mikkel Mus - Fedtmules bedste ven
Sorte Slyngel
  • Sorte Slyngel - er ikke noget dyr, men en sæk som bevæger sig. Eller et lettere farveblindt medlem af Ku Klux Klan.
  • Sorteper - Ham der altid taber i kortspil.
  • George Gearløs - Genial men småsindssyg opfinder der forlod Andeby for at grundlægge Georgien.
  • Fætter Guf - En dum gase.
  • Pluto - En dum hund

Eksterne henvisninger[]