Spademanns Leksikon

"I'll be back"

~ Arnold Schwarzenegger om Amsterdam, 1944


"Timmæææ'"

~ Timmy fra South Park om Amsterdam


Amsterdam (Latin: amputetus) (bedre kendt som Atlantis eller Kina) er en by i Holland. Navnet stammer fra det Latinske ord amputetus, som betyder amputering af alle lemmer.

Byen er kendt for dens store eksport af Uran, skyer og IQ. Desuden er de også importør af den famøse urin fra Lars Barfoed. Med residens i Amsterdam er der stor risiko for at blive ramt af kræft og aids. Bare ved at cykle, eller sågar svømme i havnen kan man blive ramt af disse let helbredelige tømmermænd. Under den internationale finanskrise blev Amsterdam verdens største importør af penge. Da gik deres eksport på HIV og utilgiveligt dårlige blowjobs. Ydermere er det vigtigt altid, at bære en form for fodtøj (Crocs) da Amsterdams indfødte har sat barberblade på højkant istedet for at bygge veje.


Baggrund[]

Amsterdam blev en by i 1894, da en komite af hjemløse bønder fra himmelbjerget begyndte at bygge en stald hvor Amsterdam nu ligger. Rejsegildet blev holdt da stalden stod færdig i 1893 - et år før de var begyndt. Allerede samme år blev byen introduceret til resten af verden, i sammenhæng med at René Dif rejste kampagnen "Jo tættere på nul, jo strammere hul". Dette resulterede i at René Díf straks blev likvideret ved lorteånde (likvideringsmetode hvor bødlen ikke børster tænder i et halvt år, og hvor hans kostplan består af ekskrementer)