FANDOM


Ziggy Stardust

Portræt af Ziggy Stardust. Eller er det David Bowie?
Det fandens maling!

Alter ego betyder, oversat fra latin "Det andet jeg". Dog mener en professor i sprogvidenskab v. Københavns Universitet, Niels Ingemann/Professor Sata N. Malorum som den eneste i verden, at "alter ego" bør oversættes som "jeg ændre paa denne utopiæ tilstand, thi jeg være een perfid sadistisk paedophil." Denne oversættelse er hverken blevet bekræftet eller afkræftet, men der stilles spørgsmål ved professorens velbefindende, især det psykiske, hvilket har gjort, at ingen har turdet at tage diskussionen op.

Begrebet forklarer en identitet hos en person, som afviger fra dennes normale identitet. Som regel findes der noget dybt underliggende i en persons underbevidsthed, som fysisk og psykisk manifesterer sig i personaet. Vi har, herSpademanns Leksikon kortlagt en liste over samtlige personer i verden og deres alter ego, som kan ses nedenfor.

Samtlige personer i verden og deres alter ego redigér

David Bowie - Ziggy Stardust
David Bowies pseudonym og alter ego er det homoseksuelle rumvæsen, Ziggy Stardust (Sigurd Stjernestøv), som i ulige uger og i smug ifører sig dametøj og makeup. Ingen ved noget om dette, ud over Bowies beskedne fanskare, som for øvrigt altid inviteres med til den årlige fødselsdag på enten Mars eller Mors, afhængig af, hvor det lige er muligt at leje festlokaler.

Dr. Jekyll - Mr. Hyde Den nydelige og respektable læge, Dr. Henry Jekyll, trylles på mystisk vis om til sin modsætning, Mr. Hyde, der er en modbydelig, samvittighedsløs, grim arbejdsløs karl fra Vanløse, da han ved et uheld kommer til at drikke af en mælk, der har stået åbnet i køleskabet i tre år. Mr. Hyde får ekstrem diarré, og man hører ikke om andet end hans toiletbesøg i de resterende kapitler i romanen.

Bustin Jieber - Justin Bieber
Bustin Jieber, der er/var en nordkoreansk lokumstømmer og gedeafliver,
har også/har haft et alter ego i form af teenage-popstjernen Justin Bieber, som du kan læse videre om ved at klikke på linket.

Peter Parker - Spider-Man Peter Parker, der er søn af George Safford Parker - grundlæggeren af Parker Pen Company, som laver kuglepenne, har også en hemmelig identitet og et alter ego. Efter at han i 1960 blev bidt i fingeren af en stor mejer-edderkop på en ferie i Bandholm på Lolland, har han været bange for edderkopper, spindlere og lollændere. Ved synet af en af delene, bliver Peter Parker til en stor og lodden edderkop, og det er jo ikke særlig smart, og heller ikke særlig sexet, hvis der fx kommer piger på besøg. Det er nu endelig lykkedes ham at finde en løsning på problemet. Peter Parker støvsuger sin lejlighed 34 gange om dagen, mens han synger omkvædet af "Private Dancer" med Tina Turner, og han har ikke haft et uheld siden dén skæbnesvangre nat med den lollandske forfatter med to fornavne.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.