FANDOM


Alperne bjergtoppe

Alperne.
Til højre ses et forvirret ægtepar som egentlig bare ville til Harzen ...

"Jeg savner at stå på en alpetop, og høre hyrderne jodle. Dét savner jeg!"

~ Napoleon om kedsomhed på St. Helena[1]


Alperne er en bjergkæde, som strækker sig fra Frankrig[2] i vest til Tyrol i øst. Bjergkæden vejer cirka 65.200.014½ tons[3] og måler ca. 2.954,357 km i diameter på den lange led. Omkredsen er 23.578,183 kilometer, hvis man måler det efter de mange cykelstier, der går rundt om Alperne.

Historieredigér

Alperne blev opført[4] som et forsvarsværn af Kejser Augustus i år 11 f.kr., i forbindelse med en religiøst ritual[5] til den romerske bjerggedgud, Montanius Romanus Bubberus.[6] Bjergkæden skulle forsvare Romerriget mod germanere og andre barbarer,[7] som måtte være interesseret i romersk pottekunst og lystige kvinder.[8] I mange årtier blev der i Alperne jævnligt udkæmpet drabelige slag[9] og ofret en masse sagesløse geder til overnaturlige væsner i området.

I dag fremstår Alperne som værende knap så interessante. De eneste, der i dag dør i Alperne, er vovede skiløbereafveje, eller danske turister, der glemmer at skifte til vinterdæk, når de foretager en kør-selv-ferie til et af Alpernes ca. 3.822 autoriserede skisportsteder.

Ting, du kan falde over i AlperneredigérSe ogsåredigér

Alpine noterredigér

  1. En røvkedelig ø i Sydatlanten
  2. Der er et lille hul mellem Alperne og Pyrenæerne omkring Menton
  3. Det gjorde den i hvert fald 7. juni klokken 5 om morgenen forleden onsdag
  4. Augustus tog simpelthen og satte 34 meget store påhængsmotorerundersiden af støvlelandet, som derefter gik i drift mod nord og skubbede Norditalien op i Europa, så der blev dannet foldebjerge af Po-sletten og den omliggende havbund. Af samme grund kan man i dag finde udtørrede blæksprutter og kaskelottertoppen af Alperne
  5. Fornedring af splitternøgne unge jomfruer fandt sted
  6. En rigtig klam lille gud ged
  7. Bl.a. din mor
  8. Bl.a. hende den lækre fra parallelklassen
  9. 3. verdenskrig blev udkæmpet ved foden af Matterhorn
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.