FANDOM


En alkoholpromille angiver mængden af alkohol, som en person har i blodet. En høj alkoholpromille (dvs. typisk over 3) medfører så, at man er beruset, mens en lav alkoholpromille (dvs. typisk under 3) så angiver at man ikke er beruset. Dog skal man være opmærksom på, at i hvor høj grad man er beruset godt kan variere fra person til person. Eksempelvis bliver Sidney Lee allerede beruset, når hans alkoholpromille er på -0.75, mens at Amin Jensen skal op på en promille på hele 5, før han kan mærke at han er beruset.


Højest alkoholpromiller redigér

Man bliver desværre ikke testet for ens alkoholpromille, hver gang man har indtaget alkohol, og derfor kan man ikke med sikkerhed sige hvilke personer, der har opnået den højeste alkoholpromille. Dog kan man typisk udfra en beruset persons handlinger og adfærd få en god indikation på alkoholpromillen. Denne "metode" til at angive alkoholpromillen har vi valgt at benævne "den uofficielle alkoholpromille måling". Her er en liste over en top 5, i henhold til den "uofficielle metode":

  • 1) Dronning Margrethe, da hun d. 10. juni 1967 valgte at gifte sig med Prins Henrik. Man formode, at hendes alkoholpromille har været i omegnen af 8-10, da hun sagde ja til Prins Henrik. Endvidere formoder man, at hun endnu ikke er nået at blive helt ædru, og at hun har formået at holde "buzzen" kørende i nu snart 50 år. Ellers kan hendes adfærd i hvert fald ikke retfærdiggøres.
  • 2) jesu disciple, da de troede på alt det Jesus sagde, og endvidere fordi, at de efter egen udsagn så Jesus gå på vandet og helbrede syge mennesker ved at røre dem mm. Man formoder, at deres alkoholpromille mindst skulle have været 16, før at sådan en adfærd kunne retfærdiggøres. Grunden til, at de så ikke ligger nummer et på listen er fordi, at man formoder at deres alkoholpromille "kun" har ligget på 7-9, og at de derforuden også har indtaget store mængder LSD.
  • 3) David Moyes, da han arbejde for Manchester United. Her formodes det, at han har haft en promille på mellem 1 og 76.
  • 4) Kim Jong-Ill, da han spillede Golf for første gang. Han formåde kun at lave fem holes-in-one, hvilket må siges at ligge langt under hans standard. Derfor må hans promille nok have ligget på omkring 6.
  • 5) J.K. Rowling, da hun skrev bøgerne om Harry Potter. Rygter, som bygger på facts, siger at hun i gennemsnit har haft en promille på 4.32 i løbet af de år, hvor hun har skrevet Harry Potter bøgerne, hvilket også meget godt forklarer hvorfor hun var så langsom om at skrive bøgerne. Der er dog nogle, som mener, at hun mindst måtte have haft en promille på 12.4, idet en "normal" person ikke ville skrive om en smuk pige (Hermione) der forelsker sig i en ginger (Ron Weasley).
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.