Spademanns Leksikon

Alkohol kan forandre dit humør, som billedet af denne fulde, gale familiefar tydeligt viser det. (Egentlig er han ikke familiefar, men Haddock, der har fået nok)

"Alcohol may be man's worst enemy. But the Bible says: love thy enemy"

~ Dean Martin


Alkohol (C2H5OH) er et organisk opløsningsmiddel, der - ligesom plastic, olie, mel og sukker - består af kulbrinter med iltforbindelser. Alkohol opstår naturligt, når gærceller fordøjer organisk materiale (fx sukker eller stivelse), så ude blandt de vilde dyr er hvert efterår en stor høstfest, hvor dyrene drikker eller æder sig sanseløst berusede i gærede og halvrådne frugter. Det var sandsynligvis studierne af etologi, der fik vore forfædre i jægerstenalderen til at presse saft ud af alt muligt, for derefter at lade det reagere i lerkrukker, og hvis der dannedes tilstrækkeligt med alkohol i væsken, blev den klamme mug slået ihjel og indholdet kunne drikkes. Drikkeriet har i øvrigt medført, at der ikke findes samstemmende forklaringer om, hvordan menneskeheden opfandt alkohol.

Fordrukken forklaring 1[]

Alkohol (C2H5OH) er en fantastisk opfindelse, der kan bruges til mange ting. Det var en ægypter, der kom til at opfinde alkohol ved et rent uheld. Uheldet bestod især i, at det ikke fandt sted noget før. Ham egypteren var et skarn, fordi han brød ind i en pyramide, for at stjæle guld fra gravene. Og da han var derinde, drak han af en lerkrukke ved en grav, hvor noget honning-vand havde gæret til mjød. Den døde havde ikke drukket væsken, men gær-bakterier havde fundet frem til honningvandet og drukket det. (Og deres fækalier blev så til alkohol, men det er nogle klamme fakta, som vi ikke vil spilde mere tid på).

Fordrukken forklaring 2[]

Alkohol (C2H5OH) er en fantastisk opfindelse, der kan bruges til mange ting. Alkohol var i århundreder anvendt som en fast bestanddel af vin og øl, men spiritussen blev ikke identificeret som en separat forbindelse. Den første person, der opdagede ren alkohol (ethanol) ved et forsøg med destillation af vin ,var en velkendt iransk-persisk alkymist ved navn Mohammad ibn Zakaria Razi (864-930 e.Kr.). Han var født i byen Ray, syd for Teheran i Iran. Han betragtes som en af de største alkymister [1] i sin tid, og hans arbejde dannede grundlaget for nutidens medicinalfirmaer og bryggerier. Han opdagede ikke kun alkohol og brugen af alkohol i både cocktails og medicin, men han kom også til at opdage svovlsyre, som dog aldrig fik samme popularitet i nattelivet og på club-scenen som alkohol. Razi skrev 184 bøger, 311 artikler, 240 blogs og 3.962 sms'er, hvor teksterne ofte tangerer områder inden for videnskab. Etymologisk kommer alkohol fra Alkol (الکل), som er et ord på sproget farsi.

Delirium tremens
Skal leveren have en lille pause? Prøv vores forbrugervenlige kokain eller heroin i stedet for
www.herodero.dk

Hvordan man får plads til sit 60 tommers TV i en 2V i NV
Flyder din lejlighed med tomme dåser, flasker og kasser? Få et intravenøst drinks-drop; du får spritten lige i blodet!
www.nedmedsnapsen.dk

Tjen penge på din egen vin- og tobakshandel!
Bare fordi de andre falder i druk, behøver du jo ikke gøre det. Man er ikke fuld, så længe man kan ligge ned, uden at holde fast i noget
www.dethelesejler.dk


Googlead.png

Medicinsk anvendelse - psykisk[]

Alkohol hjælper også mod psykiske smerter, men har bare ikke en vedvarende virkning. For at holde de psykiske smerter væk, er man derfor nødt til at indtage alkohol hele tiden. Der kan det godt blive et problem, at alkohol er så stærkt vanedannende som det er. Jeppe på Bjerget drak simpelthen fordi han var vænnet til det. Begynder du nu også at ryste, efter at have indtaget alkohol, så er det et sikkert tegn på at du har overdrevet, ligesom Jeppe (og skribenten her). Du er blevet alkoholiker; velkommen i klubben!

Facts[]

Hvad kan jeg bruge det til[]

Fordrukne fodnoter[]

<references>

  1. bl.a. af 188.176.7.199 sep 27. 2016, 13:56 (UTC)