FANDOM


Alfa romeo logo

Noget med en slange og et malteserkors. Enten symboliserer det en læge eller en defekt bil. Læg også mærke til dragen i højre side, som fortærer en vantro fodgænger

Alfa Romeo er en forsamling af italienske bilvrag, der enten venter på at blive kasseret til syn, eller som er sluppet igennem syn "på mirakuløs vis"[1]. Navnet er italiensk for alfahan.

Historieredigér

AlfaRomeo1

En Alfa Romeo efter en enkelt vinter. Stadig klassisk og yndefuld.

Alfa Romeo blev stiftet i Milano i 1910 og tog navn efter stifterne "Picchio Allesandro Pirlo Alfamissio Dello Al Dente Municco Celvo" og "Romeo Vecchio Secchio[2]". Ved et større opkøb af fejlleverede bremsekalipre, rustne bremserør, bremsevæske med for højt frostpunkt, en karosse fra en Fiat 500 og en 500 HK motor, lykkedes det at lave en velkørende maskine.[3]

Hurtigt opbyggede de to brave venner et industriimperium, der kunne fabrikere den ene mere sofistikerede rustbunke superbil efter den anden. Straks efter introduktionen af en ny model, kunne det straks aflæses i mængden af bilister, der måtte have vejhjælp. Jo flere biler Alfa Romeo kunne producere, desto større var trængslen i nødsporetmotorvejene.

Køreegenskaberredigér

Alfa Romeos primære fordel er klart dens køreegenskaber! De få minutter om året, hvor det rent faktisk lykkes at fremføre dette prægtige køretøj, uden at der er graverende fejl, som kræver øjeblikkelig service, er det bare en sand køremaskine!
Resten af tidenman tilbringe på en øde landevej eller ved en nødstandermotorvejen, mens du venter på at der kommer et fejeblad og henter dig.

I bedste italienske disco-stil, er der installeret et sandt lysshow af advarselslamper, der på hele din rejse underholder med blink og toner. Der er absolut intet kedeligt ved at køre i noget, der er produceret af en fyr som hedder "Giuseppe".,

Sikkerhedredigér

AlfaRomeo2

Speederen er fin i en Alfa. Den der pedal i midten har altid virket lidt trægt.

Hvor Volvo altid har været kendt for at være først med indførelsen af sikkerhedsteknologi[4], så er Alfa Romeo de lidt mere konservative typer, der tror at det er mere sikkert at hæve motorkraften, frem for at justere på bremseevnen.
Den slags giver selvfølgelig en vis ballade på autostradaen i Italien, men man har så rigeligt kompenseret ved at tildele politiet nogle tunede eksemplarer af en Alfa Romeo, hvorefter morskaben kan begynde i morgentrafikken.

I de tidlige år forsøgte Alfa Romeo at lave et alternativ til airbaggen, ved simpelthen at placere en usædvanligt fed italiensk kvinde i en blomstret kjole på passagersædet. Meningen var, at hun skulle hoppe over på skødet af føreren, når uheldet indtraf. Efter tolv drabelige kvælningsulykker besluttede Alfa Romeo, at det ikke var en god idé med airbags.

Modellerredigér

Gennem tiderne har Alfa Romeo lavet en del biler med sigende navne. I flæng kan nævnes:

 • Giulia Sprint Speciale
 • Dauphine
 • 2000[5]
 • 8C Competizione
 • Alfasud Sprint
 • Giulia Saloon[6]
 • Stronzo Alfamondiale
 • Alfabarth Cempzon[7]
 • Alfalfa di Vaccherone

Desuden er 33, 75, 90, 145, 146, 147, 156, 159, 164 & 166[8] jo modeller, der ligner fejlslagne lottotal vækker minder hos den alsidige Alfa-entusiast.

Alfa Romeo supplerer stadig bilister med dødsdrift og for mange penge med nye modeller, og holder til stadighed en hel vejhjælpsindustri i beskæftigelse for fulde omdrejninger.

Dæknoterredigér

 1. Ja ok. Der indgik et par cementsko, et par heste-hoveder og noget kogende bly til synsmanden, men igennem synet, det kom den!
 2. Prøv det på "Translate", hvis du tør!
 3. Senere forsøgte man at sætte hjul og rat på. Men det er en anden historie
 4. Og dermed at hæve gennemsnitsvægten på deres personbiler til ca. 10 ton
 5. Kom på gaden i 2000. Hjemkaldt onsdagen efter
 6. Med indbygget bar og svingdøre
 7. Fås kun i gult og med korte bukser
 8. To af disse modeller er navngivet efter primtal
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.