FANDOM


Afbudsrejse1

For at finde en afbudsrejse, er tekst-tv altid bedre end Nettet[1].

"Jeg fik en købe-kone på et afbud."

~ Din far om din mor


"Nøh, det er jo ligesom en skide charterferie!?."

~ Din rigtige mor om afbudsrejser


Afbudsrejse er en slags charterferie for folk uden indhold i livet[2], penge og selvrespekt. Konceptet er let at følge: man sørger for at have en kuffert og et pas stående klar i entréen, så checker man Tekst-TV for priser op til 80%[3] billigere end ellers, også ringer man til et hvilket som helst rejsebureau der gider at sende en på ferie med 2 dages varsel.

Hvor kommer man så hen?redigér

Afbudsrejse3

De billigste afbudsrejser indvolverer et dobbeltværelse[4] med Heino her.

I reglen ikke dér hvor man ønsker sig. Mange gange har folk besluttet sig for at de skal på "Teneriferie"[5], hvorfor man skynder sig ind på Tekst-Tv og finder tilbuddet "Tenerife, 1 uge - kun 2999 kr pr person", hvorefter man nedenunder ser skiltet "Antalya, 2 uger - kun 1499 kr pr person". Øjnene er ved at trille ud af hovedet, man smiler stort[6] og skynder sig at ringe og bestille rejsen, for det kan overhovedet ikke gå hurtigt nok med at komme ned til grisefester, billig sprut og letpåklædte damer- og herrer.

Først når rejser er betalt, og uden mulighed for afbestilling, opdager man at stort set alle lande i middelhavsområdet har afviklet grisefesterne, at Antalya ligger i Tyrkiet - i en zone der ikke tillader alkohol - og at de "letpåklædte damer- og herrer" ligner sig selv og ens nærmeste familie til forveksling[7]. Man kigger bedrøveligt ind i spejlet, sluger sin stolthed og skynder sig ud til bussen[8], for nu skal man fandeme på ferie! ...40 min senere står man i lufthavnen og opdager at den "luksusoplevelse" man byder sig selv, indvolverer 200 andre charterturister, heraf 120 unger der får lov til at skrige som en gal medens deres mødre råber af lufthavnspersonalet der blot forsøger at håndhæve reglen om "Ingen børn på bagagebåndet".

Selve ferienredigér

Afbudsrejse2

En køretur med toget, hvis man vil opdage det "virkelige" Tyrkiet-Indien-Fyn.

Ret skal være ret: en afbudsrejse behøver virkelig ikke at være en grim oplevelse. Tværtimod er det en meget epokegørende rejse ind i sind, sanser og sex sandstrand[9]. Problemet er som sådan bare, at der altid er noget galt med de andre rejsedeltagere: De andre lugter, de andre sover op ad din skulder i flyet, de andre læner flysædet tilbage[10] og de andre har snotforkælede unger der tyraniserer alle tilstedeværende ved hotellets (af de andre) meget overfyldte svømmepøl.

Efter et par dage nede i varmen, beslutter man sig for, at tage ud at opleve "det ægte, uspolerede" Tyrkiet-Indien-Fyn, istedet for den bøvede turistfælde man traver rundt i. Så man går ind i hotellets lobby og tilmelder sig en udflugt til netop "Det ægte og uspolerede", som der praktisk nok står på brochuren fra "Visit Tyrkiet-Indien-Fyn". Efter at have betalt en symbolsk busbillet300 kr pr næse, køres man ud til "det ægte" der i denne sammenhæng er en appelsinplantage, der ved et rent tilfælde holder siesta liiige netop når der "tilfældigvis" kommer 14 busser med turister forbi. Her ser man de rustikke euro-paller, de rustikke tanke med sprøjtemidler og de rustikke nylon-skjorter som de rustikke appelsinbødkere render rundt med. Efter 3 timers kørsel, 2 timer på appelsin-stutteriet, og 3 timers kørsel tilbage til hotellet, er man nu ekspert i den lokale landbrugsstøtte, og forventes at fyre fjollede- men vidende anekdoter af, næste gang man er i Netto efter en liter juice.

Øvrige Afbudredigér

  1. Og flottere, synes nogen.
  2. Hvis man kan rejse når som helst, har man i reglen ingen forpligtelser.
  3. Tag ordene op til bogstaveligt: ofte er det kun 5-10%.
  4. Og dobbeltseng.
  5. De dumme tror at de så skal til Gran Canaria.
  6. Slipper måske en sejrs-prut.
  7. Og SÅ lækker er ægtefællen sgu heller ikke, selvom den da klart går an når man er fuld.
  8. Eller taxien, når det skal være rigtig fint.
  9. Spademanns leder stadig efter troværdige vidner til denne udlægning.
  10. Modsat én selv, der jo bare skal hvile sig.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.