FANDOM


Jane Fonda workouter i 1986


...det her krævede mindst to timer hos damefrisøren forinden
Spinning 2008 - noget er der da sket...


Musikken er også blevet bedre.
The Who's "Baba O'Reilly"

Aerobics er oprindeligt en postmodernistisk hedensk afgudsdyrkelse der består i at man udfører et ikke på forhånd aftalt ritual til musik. Den som bestemmer er ypperstepræstinden som selv går foran, og er som regel den som ser bedst ud og som deltagerne ser op til (Kvinderne ønsker at se ud som hende, mændene ønsker at kneppe hende til den samme musik (140 b/m))

Når så hele seancen er overstået ser kvinderne ud som ypperstepræstinden og mændene tænker ikke længere i baner som omfatter pornografiske tilnærmelser.

Historie redigér

Jane Fondas Workout redigér

Var i første omgang henvendt til de mange amerikanere som havde anskaffet sig et Betamax videoafspilningsaggregat. Jane Fonda havde haft et par uheldige film bag sig, og blev af sin mand rådede til at vise sin ranglede krop frem for endnu flere liderlige mænd vanskabte kvinder motionsinteresserede og det skabte et kolossalt stort marked. Titlen havde hun hugget fra en gammel Beatles-klassiker:"We Can Work It Out"

Los Outfit redigér

Som man kan se ud fra den tilstødende video, krævede det at dyrke workout en hel garderobe af neon-farvede workout-suits og en masse accessories og dims til håret og uldne benvarmere. Alle var glade undtagen de musikere som ikke fik Koda/Gramex-penge for deres ulejlighed.

Fitness-centrene redigér

Denne disciplin kom i 1980'erne til at udgøre grundstammen i de så berømte fitness-centre og for yuppierne betød det at de kun behøvede en båndoptager, et spejl og en nogenlunde appetitligt udseende sild for at starte op selv. For som man sagde i yuppie-kredsene:"Fod under eget bord først - så kigger vi på kvaliteten af produktet bagefter...".

Diskoen, som i 70'erne var en danseting, fik nyt liv i et nyt format og de unge strømmede fra de usunde diskoteker til sundhedsfikserede og lige så overfladiske fitnesscentre.

Aerobics i det 21. årh. redigér

I dag er gået tilbage til at dyrke motion på kendte redskaber...hvis man da overhovedet behøver en instruktør til at fortælle en hvad man skal gøre. Musikken befinder sig i Ipod'en og påklædningen er noget mere behersket. Ikke desto mindre er Aerobics formentlig den ting fra den lige så store med-kultur i 80'erne, som har klaret sig bedst og bød på et egentlig indhold da man fik smidt benvarmerne af helvede til.


Se også redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.