FANDOMAdel er den del af et givent samfund der skummer fløden, har papir på det og fødes med blåt blod i årene. Nuancen Kongeblå er dog forbeholdt de royale[1]. En borgerlig der giftes ind i adelen eller kongehuset får blodfarven Violet[2]. Adelen udgør i Danmark p.t. 5000-7500 personer, hvoraf de ca. 2500 menes at være efterkommere af ikke-danske adelsslægter. At tallet af invandrer-adel er så højt, skyldes formentlig, at det dansk-tyske adelsvæsen anerkender ALLE biologiske efterkommere til en adelig, som værende Adelige[3], modsat f.eks. det svenske og engelske, der kun anerkender den der faktisk har titlen.

Adelsstanderedigér

Der findes kort sagt tre: Højadel, Lavadel og Dværgadel.

Højadelredigér

I Danmark også kendt som Uradel, er dem der var adelige helt tilbage til Middelalderen. Medmindre selvfølgelig, at de ikke bærer en højadelig titel. Dvs. at folket med efternaven "Gyldenløve" i princippet er Højadel da de er efterkommere af bl.a. Gorm den Gamle, men da de også kun er resultatet af de kongelige glædespiger, er de i virkeligheden bare Adelige.

Lavadelredigér

Dvs. dem der er blevet adelige efter middelalderen, eller har relativt uvigtige titler, som f.eks. Friherre[4] Lavadel er også riddere der faktisk har en indkomst.

Dværgadelredigér

Dette er normalt et nedsættende ord, og betyder at én-eller-anden er så uvigtig, at selv en adelstitel ikke kan fjerne behovet for et job som opvasker på McDonalds' afdeling på Vesterbro[5].

Noterredigér

  1. Hvis en almindelig adelig bliver ophøjet til kongelig, menes blodet at skifte nuance.
  2. Medmindre at de også taler Borgerligt, for i så fald bliver farven bare helt almindelig Lilla.
  3. Medmindre slægten officielt har fået frataget titlen.
  4. Du kender ordet under navnet Baron.
  5. Det er her vi finder Wikipedias adelige skribenter.
Hvad tror du, at man skal gøre for at blive adelig efter År 2000?
 
0
 
0
 
2
 
1
 
0
 

Denne afstemning blev oprettet 12:16 jan 9. 2016. Indtil videre har kun 3 mistet sin stemme.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.