Spademanns Leksikon

Abort er når man har noget, der enten er opstået ved pludseligt ved en Julefrokost, eller der er et eller andet galt. Fænomenet rammer oftest kvinder[1].

Indledning til abort[]

Forud for en abort kan gå mange spontane handlinger, men det behøver ikke nødvendigvis at starte med noget umoralsk. Eksempelvis har en polsk kvinde for nyligt argumenteret for, at hendes gravide datter skulle have en abort[2], fordi hun var blevet gravid ved at svømme i et badebassin, hvor en mandlig turist havde onaneret i.

Lige som at en graviditet kan være ønsket eller uønsket, så kan en abort være det samme. Graviditet og abort er antonymer.

Selve aborten[]

I gamle dage var det ualmindeligt forbudt at blive gravid, uden at man var gift. Ofte valgte man den letteste løsning i valget mellem Bryllup og abort. Det var også lettere for herremanden eller kongen, da bigami var blevet noget umoderne, og at bygge huse eller slotte til 2-300 koner og børn var lidt dyrt. Kongens mænd udviklede således særlige teknikker med skarpe genstande, for at realisere aborter.

I mellemperioden fra den mørke middelalder og frem til moderne tider, har man haft særlige uddannede personer, der modtog skatte- og momsfri ydelser for at foretage aborter på uheldige, svangre piger. Nogen gange huskede de endda at vaske hænder både dagen før og dagen efter.

I dag kan man minsanden tage på hospitalet og få en "udskrabning". Det er straks langt mere humant! Desuden laver svenske konger jo ikke den slags længere! På ære!

Ufrivillige aborter er noget andet. Det vil vi end ikke prøve at lave sjov med!

Abort i udlandet[]

  • grønlandsk hedder abort: lillegutikutkaput.
  • I Irland er det forbudt med abort. Selv hvis graviditeten er livstruende for moderen, der i øvrigt snildt kunne være en mindreårig pige, der var blevet voldtaget af sin venindes far. Så humane er de nemlig i Irland!
  • I "Alien - den 8. passagerer" får John Hurt en abort. Endda en af de værre!

Fakta om abort med småt[]

  1. Selv om dele af det mandlige køn har brugt udtrykket "Spontan abort i 8. måned" om kvalificeret Skidning.
  2. Hvilket ellers er forbudt for Katolikker.