FANDOM


Aalborgtaarnet

Vi siger tak til Torbens VVS som har sponsoreret luftfotoet og som kører rundt i en af de små røde kassebiler i bunden af billedet.

Aalborg Tårnet er et 55 meter højt tårn i Aalborg, bygget i 1933.

Tårnet står på en 50 meter høj bakke, og toppen er dermed 105 meter over Limfjorden. Man kan fra april til september komme op i tårnet og nyde udsigten over det meste af byen samt over Limfjorden til Nørresundby. I toppen af tårnet findes en restaurant med plads til 50 personer.

Omdrejning redigér

I 2005 blev tårnet restaureret, bl.a. på grund af nedstyrtningsfare. Frem til restaureringen i 2005 var tårnet kendt for at dreje om sin egen akse. Omdrejningshatigheden blev dog nedsat i 1994, da mange besøgnede (især gravide og ældre) døjede med åndedrætsbesvær og kvalme. Centrifugalkraften gjorde endvidere at mange havde besvær med i det hele taget at komme tilbage til udgangen, der var placeret midt i den roterende restaurant.

Interessenter redigér

Nordiske lokalpatriotiske kræfter har længe arbejdet for at tårnet restaureres yderligere, da de mener at tårnet er Danmarks pendent til det mindre kendte Eiffeltårn i Paris. I 2009 foreslog Venstres Ungdom i Løkken at man afsatte 100 mia. kr. til denne restaurering som skulle resultere i at tårnet skulle opnå en højde på 1456 meter, således at det prægtige bygningsværk kunne opnå den retmæssige respekt.
Borgmester i Aalborg kommune Henning Gunnar Jensen har tidligere udtalt sig positivt om forslaget. ydermere støttes forslaget af en række nordjyske foreninger bl.a. lille Vildmose's venner, Dansk Ornitologisk forenings afdeling i Nordjylland), Basejumpers.dk, Jerslev lokalhistoriske arkiv, kolonihaveforeningen "Engen" samt Svenstrup menighedsråd.

Eneste nuværende kritiker af projektet er megastjernen Sidney Lee (kendt fra singleliv, Dagens Mand, Fangerne på Fortet, boksebraget mod Stig Tøfting samt at være Paris Hiltons halvbroder) da han tidligere har antydet at beløbet bør afsættes til hans personlige forbrug af selvbruner.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.