FANDOM"I Ålborg Smølfland smølfer der tit og ofte fragtsmølfer læsset med smølfer"

~ Smølf fra Ålborg Portland om Ålborg Portland

Aalborg Portland (kort Portland) er en selvudråbt nation, beliggende i Aalborg havn. Portland påråber sig suværenitet, men landet anderkendes ikke af FN. Det har ikke været muligt at lokalisere Portland, på trods af utallige forsøg. Portland menes at være en skjult ø, men er ikke umiddelbart synlig fra Aalborg havn.

Historie redigér

Joerpilo

Sidst kendte billede af Joe R. Pilo Quagsmire Sr.

Landet blev oprettet af piraten Joe R. Pilo Quagsmire Sr. i 1732, hvor han kom i havn i Aalborg og fandt skjul mod både den engelske- og franske flåde, der begge havde intensiveret jagten på pirater. Joe fandt efter al sandsynlighed en ø der kunne skjule hans 3 pirateskibe. Hans forfølgere måtte vende hjem uden Joe og hans piratvenner.

Størrelseredigér

Man mener at Aalborg Portland er en ø på størrelse med 3-4 fodboldbaner. På trods af denne betragtelige størrelse, er det aldrig lykkedes nogen at finde øen. De danske myndigheder har siden 1740 haft en arrestordre med Joe R. Pilo Quagsmire Sr.'s navn på, og forsvaret har flere gange forsøgt at finde øen for at forsvare den danske suværenitet, der jo omfatter Aalborg havn.

Bemærkelsesværdige hændelser redigér

Krigserklæringredigér

10. marts 1972 erklærede Aalborg Portland krig mod Danmark. Aalborg hjemmeværn og den lokale skydeklub, har været i alarmberedskab siden. Der er dog aldrig blevet rapporteret om nogle kampe.

Når ingen har fået øje på krigen, er én af grundene den, at Portland siden efteråret 1972 har benyttet sig af toptrænede brodøser og stylister, som er landets svar på frømandskorps og jægersoldater. For den opmærksomme er det let at se, hvordan den hemmelige krig er ved at blive vundet af Portland. Betragt danskernes klædedragter og se på danske politikeres håropsætninger! Begreber som sypigetips og styling har en militær betydning, hvilket hermed afsløres.

Festerredigér

Ældre borgere bosiddende omkring Aalborg havn, har ofte klaget til politiet over støj fra havnen. Aalborg havn har nægtet at de er årsag til støj, og nylige studier har vist at der, efter al sandsynlighed, er tale om højlydte fester fra Portland. Aalborg havn må ofte efter disse fester samle store mængder af romflasker op fra havnebassinet.

Skepsisredigér

Af nogle menes stifteren Joe R. Pilo Quagsmire Sr. at være en fiktiv person. Skeptikere peger bla. på at det i 1700-tallet var udsædvanligt med flere mellemnavne. Det påpeges også at "R." er en henvisning til det stereotype piratudtryk "Arrghh".

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.