FANDOM


Aviewtoakill01

Plakaten faldt lidt kikset ud, men Grace Jones' store æh... lår er rigtige nok, sku' vi hilse og sige.

A View to a Kill var den 72. jamesbondfilm i rækken. Filmen udmærker sig især ved, at det var den sidste med Rådjer Mår foran kameraet og Albert Grøntsag bag finanserne.

Tilblivelsenredigér

Filmenes popularitet var dalet støt igennem 1980'erne, men så længe der stadig var lidt brakvand at vride ud af den karklud, blev filmene fremstillet. De fleste kritikere blev derfor ikke spor overrasket, da den nu 98-årige Rådjer stillede op endnu engang.

"Fantastisk Q! En elexir, der kan holde mig i live under indspilningerne!"

~ Rådjer om Vodka-Martini

"Gør plads, så han kan få luft!"

~ John Glen om Rådjer under pressekonferencen
Aviewtoakill03

Forsangeren fra Duran Duran måtte være stand-in for Rådjer ved pressekonferencen. Han var jo ikke 20 år mere.

De kvindelige "hovedroller" gik til Tanya Roberts og Grace Jones, der var den første neger der var med, siden Rådjer havde skudt dem allesammen i Lev og la' vær. Som sædvanlig var disse kvinder "anderledes" og "mere modne og spændende" og "ikke sådan nogen nikkedukker", som alle andre jamesbondbabes. Så det var der heller ikke noget nyt i.

Filmen blev delvist optaget i Paris og Amerika, men hovedparten blev som sædvanlig indspillet i de eksotiske studier hos Nordisk Film, Valby.

Efter sædvane fulgte Albert Grøntsag fint med i, hvad der rørte sig i samfundet et eller andet sted. Og da computere i 1986 var nået ned i et fornuftigt prisleje (ca. 80.000 kr. i nutidspriser for en pc på 25 Mhz og 640 Kb RAM), var det på tide at gøre mikrochips til indholdet i en jamesbondfilm.

"Hva' fa'en har de kommet i de chips? De smager da af puhbad!"

~ Tanya Roberts om Intels 1986-chip
Aviewtoakill02

Rådjer orkede simpelthen ikke at slæve på den tunge revolver, så Grace Jones måtte tage over til den klassiske fotografering.

Handlingenredigér

Jamen, der er så den hersens Zorin, der har fået lov til at låne Fuji Films luftballon og smider en gangster ud af den, så han slår sig og alt muligt.

Og så er der Grace Jones, der i 70'erne var mere eller mindre discodronning, men nu har slået sig på fluefiskeri inden i Eiffeltårnet, men må flygte på hovedet ud af tårnet, fordi Rådjer opdager, at hun ikke har noget fisketegn. Efter en vild jagt gennem Paris ender Rådjer midt i et bryllupsselskab på en båd, hvor han bliver forvekslet med brudens morfar, men iøvrigt har en dejlig aften, indtil han skal i seng kl. 21.

Så er der også noget med nogen væddeløbsheste på stoffer -

"Ja, hvad scal det icce Ænde med?"

~ H.C. Andersen om heste


- og det går sgu vildt for sig, så Rådjer bliver beskidt på tøjet og må gå i seng med Grace Jones, hvilket var en uhyggelig oplevelse for alle involverede, ikke mindst tilskuerne.

Men det hele ender som sædvanlig i fryd og gammen, da ham dersens Zorin sprænger Silicon Valley i luften og afholder en rask lille fyrerunde blandt sine medarbejdere med en maskinpistol. Og Rådjer og Tanya reparerer lige Golden Gate Bridge, da de alligevel er deroppe for at smide Zorin ned, så nu skulle den nok kunne holde et par år igen.

Modtagelsenredigér

Filmen blev flot modtaget af kritikerne, hvilke følgende uddrag kan bevidne:

"Det er da utroligt, at den gamle nar kan holde til det!"

~ New York Times om Grace Jones


"Rådjer Mår ser ikke ud til at være en dag over 78! Utroligt, hvad man kan lave med modellervoks i dag!"

~ Ekstrabladet om Rådjer

"Det er da helt utroligt, at man på film skal se den slags ulovligheder! Grace Jones uden fisketegn! Hvad bliver det næste? Nedskydning af uskyldige? Nå, ja..."

~ JyllandsPosten om fisketegn
Duranduran1

Boybandet Duran Duran Duran sang titelsangen, så den lizzom pazzede til et ungt publikum, der ellerz ikke ville gå ind og se Rådjer, fordi han var sådden en gammel griz

Musikkenredigér

"Åååårl wi zi is a vjyv to a giiiiiil!"

~ Duran Duran om Duran Duran Duran

John Barry skrev musikken. Undtagen titelnummeret, som han osse skrev, men ikke alene.

Gimmicksredigér

  • Willy Bogner, der nu selv var 79 år, lavede alle skiscenerne, fordi stuntmændene ikke turde
  • En mini-ubåd i Sibirien, der var så lille og skidekold, at nødderne skrumpede ind til nothing.
  • Eiffeltårnet som 10 meter vippe.
  • En Fuji Film luftballon
  • En sexmaskine der får det til at se ud, som Rådjer Mår stadig kan det frække. I virkeligheden pumper den bare luft ind og ud af dynen.
  • Albert Grøntsag holdt ud i fem minutter efter præmieren. Så drog han sit sidste suk med ordene: "Damn! A movie too far!"

Triviaredigér

  • Da Tanya Roberts kyssede Rådjer Mår væmmedes hun så kraftigt, at hun måtte erstattes med en stuntmand.
  • Rådjer Mår overlevede kun indspilningen med 3 dage, 2 timer og 5 minutter. Han sov fredeligt ind på plejehjemmet i Lancastershire af naturlige årsager.
Mums Denne artikel er blot et enkelt stykke af den vidunderlige helhed der kaldes Portal:James Bond, som er blevet fremstillet med den største omhu og medfølelse af kompetente hænder. Værs'go at læs!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.