Spademanns Leksikon

Det er vigtigt at tjekke sin riffel for urenheder, inden man pløkker uskyldige familier til himmerige[1].

30px-Cquote1 svg.png Baaah, dengang jeg var ung, var jeg også Altid Klar på en 47'er! 30px-Cquote2 svg.png
Rutineret værtshusgæst


AK-47 (russisk: "Калашникова", svensk: "Luftpistol", dansk: "Bøsse") er et automatisk stormgevær. Et kraftfuldt gevær der er beregnet til de soldater, der stormer fjenden. Med andre ord bruges våbnet af de soldater der agerer menneskeligeskydeskriver, mens de resterne soldater i hæren[2] så kan nedskyde fjenden i fred og ro. Det er så meningen at fjenden først skal bruge tid på at nedskyde det menneskeligeskjold[3], før at fjenden så kan begynde at nedskyde den "rigtige" del af hæren såsom snigskytter, bombemænd og Chuck Norris.

Brugere[]

De folk der kan bære en AK-47, og som derfor indgår i det menneskeligeskjold, er typisk negere, russere, hjemmeværns-folk og/eller Russell Crowe. Det er dermed typisk folk der enten kan løbe hurtigt og langt, drikke en flaske vodka (ikke Smirnoff eller opblandet) på under en time uden at kaste op - eller mere generelt - folk der ikke har særlig meget at leve for. Derfor betegner man sjælendt det menneskeligeskjold som en del af den "rigtige" hær, da de typisk ikke har nogen militærtræning - i bedste fald har de lidt erfaring fra hjemmeværnet eller krigserfaring fra borgerkrige... Alt efter hvilke lande vi snakker om.

Krigsførelsens historie[]

Denne form for krigsførelse med en todelt hær (menneskeligtskjold og en "rigtig" hær) går under betegnelsen HOT (Hele det Menneskeligeskjold beskytter resten). Denne form for krigsførelse er internationalt anerkendt, og blev oprindeligt opfundet af den gode Mr. Josef Stalin himself under Anden Verdenskrig, da sovjet havde brug for at sende tyskerne ud af landet den frie union. Dengang indebar taktikken dog også, at den "rigtige" del af hæren skulle nedskyde det menneskeligeskjold hvis dette ikke bevægede sig fremad, men i stedet baggud - altså kunne nogle fejlagtigt komme til at tro, at der var tale om friendly fire. Josef Stalin har nedskrevet retningslinjerne i den såkaldte Protokol UPS (Ultimative nedskydning af det psykisk-syge menneskeligeskjold). Kammerat Stalin fik stor succes med denne form for krigsførelse under Anden Verdenskrig, hvor det som bekendt blev til en delt førsteplads. Formodninger, der bygger på andre formodninger, har konkludereret at Stalin kunne have vundet hele vedensherredømmet, hvis han ikke var løbet tør for menneskeligtskjold. Hovedårsagen til manglen på menneskeligtskjold skyldes primært, at ikke alle af Stalin's menneskeligeskjold var udstyret med AK-47'er, men i stedet skulle deles om blot én bazooka.

Efter Anden Verdenskrig har man været nødt til at modificere krigsførelse med menneskeligtskjold. Dette skyldes primært at flere negere[4], er blevet en del af det menneskeligeskjold, og man har derfor svært ved at nå at nedskyde skjoldet hvis det bevæger sig baglæns i stedet for fremad.

Fremstilling af AK-47[]

Sådan ser AK-47 ud hvis du spørger efter det på Christiania.

AK-47's succes skyldes primært dens mange fremstillings-metoder. En AK-47 kan således fremstilles på et utal af måder, og ved brug af et utal af forskellige biprodukter. Den letteste metode indebærer blot 3 lettilgængelige ingredienser nemlig:

De muslimske-lande har dog haft svært ved at benytte denne fremgangsmåde, da både svinetarmmen - og ikke mindst BS Christiansen - indeholder meget store mængder svinekød. Derfor har de muslimske lande opfundet en anden fremgangsmåde, som ligeledes indebære 3 ingredienser:

 • Halal-slagtet kameltarm
 • Uåbnet dåse hummus, samt
 • Halal-slagtet BS Christiansen[5]

10 sjove faktaer om AK-47[]

 1. Det var Osama bin Laden's foretrukne våben.
 2. Verdens ældste AK-47 blev 7 måneder og 24 dage, før en defekt fik våbnet til at eksplodere.
 3. En AK-47 koster et sted mellem $2500-$2700 i Counter-strike, hvilket er ca. $600 mindre end CT's Colt.
 4. Den eneste der er i stand til at bære 2 AK-47 samtidig er Vladimir Putin.
 5. AK-47 indgik i Rusland's nationalflag frem til 1899, på trods af at den første AK-47 blev produceret i 1947.
 6. AK-47 står for; Anti Kapitalistisk maskingevær - 1947
 7. Siden terrorangrebetWorld Trade Center i 2001 har det været forbudt at medbringe en AK-47 i Københavns Tivoli, medmindre den opbevares i en lukket rygsæk.
 8. Der er to lande i verden hvor dødsstraf udføres vha. skydning med AK-47. Det er i Zimbabwe og BonBon-Land.
 9. AK-47 blev i 1998 kåret til årets maskingevær i familiemagasinet Hjemmet.
 10. Der blev i 1971, i forbindelse med Arne Jacobsen's død, lavet en æres model af AK-47'eren - den såkaldte AJ-71. Denne model har samme form som Arne Jacobsen's verdensberømte stol, Ægget.

Se også[]

Understøttende kommentarer[]

 1. Altså, hvis du var så forudsigelig, at bekende dine synder inden du blev pløkket.
 2. Altså, de mere betydningsfulde.
 3. Altså, den del af hæren der stormer fjenden med AK-47'ere.
 4. Altså, som vi alle ved er meget hurtigere end russere.
 5. Altså, det er også kendt som "Bubber".