FANDOM


Turen går til AGF
ÅGF
150x177 AGF logo
Fulde navn Aarhus Gynnastistiske Forening
Grundlagt 1880
Opløst af GF Forsikring
Stadion Århus Idrætspark
Kapacitet 19.999[1]
Formand Jan Schouby
Cheftræner Morten Wighest
Liga 1. division (igen-igen-igen)
Hjemmeside www.a.gf
AGF Spillerdragt
AGF Halstørklæde
Hjemmedragt Hjemmeklud


"Er du dum eller hva'?!"

~ AGF supporter om TV-2 journalist


"Hjem til Superligaen, uh-åh"

~ AGF-slagsang efter oprykningen til Superligaen i 2007. Og 2011


"NAAARJ! IKKE IGEN!"

~ AGF-fan i 2014 efter 3. nedrykning på 10 år


AGF er en århusiansk fodboldklub, kendt for sine volds-glade fans og fine hvide spilledragter, samt for at være selveste Bamses foretrukne hold. AGF er kendt som den evindelige bundfighter i Superligaen, med en ihærdighed i denne rolle der får Sisyphos til at ligne en 10-årig knægt med ADHD.

Historie redigér

Klubben blev grundlagt i 1880 som en idrætsforening for havnearbejderne på Århus Havn. De første 50 år tullede havnearbejderne dog for det meste rundt med andre idrætsgrene, indtil de i 1930'erne trådte ind i professionel fodbold, hvor de siden da har hoppet rundt mellem 1. og 2. division. De seneste år har dog vist en markant tilbagegang for klubben, hvilket har medført utilfredshed på mange af byens bodegaer og joller.

Det spørgsmål, som har hjemsøgt menneskeheden mest igennem de seneste 100 år er, hvad står AGF egentlig for? Det svar der oftest gives er, at det står for Aarhus Gymnastik Forening, hvilket ikke giver særlig meget mening da Aarhus i tidernes morgen blev stavet med å og ikke dobbelt a. Derfor kan man umiddelbart ikke acceptere overstående svar og det kan dermed siges at være usandt. Men hvad står AGF så for? Et forskningsprojekt ledet af Poul Erik Skammelsen kom frem til følgende mulige konklusioner;

Det vides ikke om nogle af overstående "svar" er korrekte, og derfor forblive mysteriet med AGF's navn reelt uløst. Dog må det siges, at ingen af overstående mulige løsninger på navne-mysteriet virker til at være korrekte, da de allesammen stammer fra den samme kilde - nemlig Kim Jong-Ill.

Traditioner og spillestil redigér

I de seneste år har AGF benyttet sig meget af en meget kompliceret taktik de har lært ved at spille World of Warcraft. Med effektivt sammenspil bringer de bolden op af banen, hvorefter Brian Steen Nielsen eller Stig Tøfting stempler modstanderens anfører. Og i den efterfølgende forvirring, angriber klubbens fans vagterne og ham angriberen - ingen kan huske navnet på - scorer.

Hvor denne metode tidligere var særdeles effektiv, har mødet med fuldtidsprofessionelle traditionsklubber som FCK, FCN & FCM[2] gjort at klubben har måttet genoverveje sine metoder. Desværre endnu uden noget markant løsningsforslag.

Noter redigér

  1. Ingen må side på Bamses sæde!
  2. Opfindsomheden i Superligaen har sine mangler
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.