FANDOM


Tonymanero r DENNE ARTIKEL LIDER AF DISKOFEBER!
Denne artikel er uheldigvis blevet ramt af den uhelbredelige disko-feber.
Tonymanero r
Abba

Efter en koncert vedStüttgarter Koncert und Militär Parade Platz

Abba2

Hvis man vil være hurtigt kendt i Sverige finder man noget som er brandet i forvejen.

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om ABBA.


ABBA (forkortelse af Atomar Biokemisk Ballistisk Artilleri) var et høj teknologisk forsvars-system, brugt af den svenske hær. Udviklet af Professor Alfred Flattbrödsson ved universitetet i Göteborg, tog projektet sine første skridt i 1950’erne. Projektet lå hen ind til slutningen 1960’erne, da den svenske hær begyndte at lede efter nye forsvarsmuligheder, for at modstå en muligvis invasioner fra enten Soviet Unionen eller Bornholm. I 1972 var systemet færdigudviklet og klar til brug, men der skulle kun gå 10 år før den svenske stat havde afviklet det hele.


Beskrivelse af projektet redigér

I Tyskland, blev fansene vidne til ”ABBAs” nukleare våbenegenskaber. 6109 mennesker døde og over 40.000 måtte indlægges med radioaktiv forgiftning. Mening med projekt ”ABBA” var at skabe en musikgruppe, der ikke kun gav et indtryk af Sverige som en latterlig nation, der ikke var værd at invadere, men som også kun fungere som første forsvarslinie ved hjælp af både atomiske og biokemiske våben. Afskrækkelse momentet i ”ABBA” var at bruge ulidelige pop sange, der var så dårlig at folk automatisk ville flygte i modsat retning af Sverige. Forskerne havde dog ikke indset at det ikke kun er i Sverige, der findes mennesker med utrolig dårlig musiksmag og strategien slog derfor fejl, eftersom tusindvis af fjolser verden over begyndte at tilbede svenskerne. Mange af disse massehysteriske idioter begyndte endda en folkevandring mod Sverige. Den største folkevandring siden istiden. Nu skulle ”ABBA” så bevise sine forsvars kvalitet, men desværre for Sverige, viste disse kvaliteter at være lige så effektive mod disse tågehovder, som en svensk øl er for en dansk dranker.

ABBA opstod i den forbindelse ud fra melodiernes opbygning i A- og B-stykker, men blev forkortet, da det ville være for svært at udtale ordet ABBABBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBBABBABB.

Konklusion redigér

I 1982 beslutter den svenske Riksdag at stoppe projekt ”ABBA”, da det aldrig blev den store forsvarssucces som det var ud set til. Ledelse for det svenske forsvar blev nød til at afgå i skam. Noget som hverken Riksdagen eller forsvaret havde tænkt på, var de enorme summer penge projektet havde indtjent, ved at indspille plader og på at turnéer. Professor Alfred Flattbrödsson blev fyret fra sit job ved Göteborgs Universitet og brugt sine dage på at drikke sig fuld i Pripps Blå i det nordøstlige Göteborg, indtil hans død i 1989. Han fik aldrig del i de royalties som han havde krav på som opfinder af ”ABBA”. De penge blev i sted for brugt på en kampagne for at advare mod faren ved malaria i de svenske sumpe og moser.


Lignede forsøg og systemer redigér

I starten af 1990’erne testede det svenske forsvar et lignede system ved navnet ”Ace of Base” Intelligent Defence System, dog på et mindre niveau og med færre følge skader. Forskellen fra ”ABBA” til ”Ace of Base” var, at i sted for at bruge atomiske og biokemiske våben, så betroet ”Ace of Base” sig til den såkaldt brune tone. Den dybe bas tone (Abbabas) skulle gøre det muligt at give folk kraftig afføring og dermed gør dem modstandsdygtige. Det lykkes dog aldrig svenske forskere at fuldende systemet, hvilket gjorde at man ikke kunne kontroller den brune tones retning, men i sted for gik det udover alle der var nærheden af apparatet, blandt andet Ali Abba.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.