Nu.jpg
Anders Peter Møller var legendarisk for sit vanvittige temperament, her nikker han under et interview i stats radifonien i 1921 mikrofonen en skalle alene fordi der var for langt over til Tine Bryld som han havde ringet til i P4 i P1, Tværs
Bøssebil.jpg
Både historierne om bøsserne og de små biler har altid spøgt i kulissen når talen faldt på Møller´ne
Skuden.jpg
Dybgangen i Svendborg sund er lav og man tænker altid igennem hele problemet. Løsningen var derfor lav dybgang

"Splitte mine bramsejl!"

~ Hr Møller om altid at have set op til Kaptajn Haddock


Arnold Peter Møller gik som ung mand på valsen på gaden med sin lille søn DanielMærsk (eller Maersk som han helst ville kaldes) og solgte skibsaktier og anparter i lokale trusse rederier. Formålet med denne kapital rejsning var at få verdensherredømme på alle de 7 have, koste hvad det ville.


Historiske højdepunkter

A.P.Møller og bøsserne

Arnold Peter Møller var succesfuld, men ville gerne noget med bøsser og da der aldrig var langt fra indfald til handling (se også DampDISA) grundlagde han snart riffelsyndikatet efter amerikansk inspiration. Riffel syndikatet har altid været rigtig meget kede af at de kom til at sælge de våbenmaterialer til tysken, men som sønnen også senere har forklaret, var det jo indlysende at fabrikken var blevet lukket om man havde nægtet og det ville jo have været at forråde aktionærerne. Til gengæld spandt man jo også guld opførte man sig jo meget patriotisk og sejlede faktisk talt næsten gratis for de allierede. En radikal tanke var født og det endda længe inden Margrethe var blevet til en kløe i buksen hos pastor Vesterager.

Flåden

Arnold Peter Møller købte for den sammenskrabte aktiekapital, en anpart i missions huset og en puchmaxi uden kasse et dampskib. Skuden blev malet rød, men det ku Møller ikke li, "Nej, Blå det ved vi hvad er, eller brun - men rød det skal den skutte være." - og derfor måtte alle de små indonesere male skibet blåt istedet. Skuden blev dømt Alfidore Maersk efter en hule Anders havde haft sammen med nogle af syndikat drengene som knægt.

"Nej det skal ikke være i stjernen"

~ Møller om placering af skude pynt


Familie livet

Hr Møller har altid hædret stjernen og dens goder frem for familie livet. Det blev dog til familie selv om stjernen har 7 takker, 1 for hver arbejds dag i ugen.

Senior tilværelsen

På sine gamle dage har man set møller fiske efter 25 ører i de københavnske kanaler.


Almene påstande

A.P Møller den eneste mand i Danmark der anses for at være rigere end Sørens far. Og sørens far har penge!! Hr. Møller er kendt for at have skabt sin formue ved at fragte slaver til Danmark igennem selskabet Mærsk Afrika!

"Jep jeg er rig, du er grim hvad vil du gøre ved det?"

~ Hr Møller om spørgsmålet til hvorvidt det skulle være en menu
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.