Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon
m
Tag: sourceedit
 
Linje 3: Linje 3:
 
'''Den 8. august''' er årets 220. dag. Det er en dag i august måned. Den falder som regel dagen efter den 7. august. Og rejser sig dagen før den 9. august. Augustus var en romersk kejser, der blev forgiftet af sin kone, Ulydia.
 
'''Den 8. august''' er årets 220. dag. Det er en dag i august måned. Den falder som regel dagen efter den 7. august. Og rejser sig dagen før den 9. august. Augustus var en romersk kejser, der blev forgiftet af sin kone, Ulydia.
 
==På denne dag==
 
==På denne dag==
*1570 - Den tredje [[borgerkrig]] i [[Frankrig]] afsluttes med freden i Saint-Germain-en-Laye. Straks efter bliver parterne uenige om, hvilken cognac de skal have til aftenkaffen og den fjerde borgerkrig bryder ud.
+
*[[1570]] - Den tredje [[borgerkrig]] i [[Frankrig]] afsluttes med freden i Saint-Germain-en-Laye. Straks efter bliver parterne uenige om, hvilken cognac de skal have til aftenkaffen og den fjerde borgerkrig bryder ud.
*1786 - [[Mont Blanc]], en af Europas kendteste kuglepenne, bestiges for første gang. Den har klattet lige siden.
+
*[[1786]] - [[Mont Blanc]], en af Europas kendteste kuglepenne, bestiges for første gang. Den har klattet lige siden.
  +
*[[2008]] - Datoen 080808 bliver uendelig populær blandt brudepar og [[demens|andre]], der heller ikke kan huske datoer.
  +
  +
{{Supercitat1|Så kommer man hjem med blomster og så skrider kællingen, mens hun skriger <big>070707!</big>. Det var sgudda tæt på!|Hendes eksmand}}
  +
  +
*[[2017]] - 2.046 elektroniske lønsedler byttes rundt og lander i tilfældige [[e-boks]]e. Modtagerne griner deres røv i laser over, hvor lidt deres naboer tjener.
  +
  +
{{Supercitat1|Tænkte jeg det ikke nok! Madsen har sgu købt sin [[Audi]] på afbetaling, se den latterlige lønseddel her, mand! <small>Nej, vent, det er sgu min egen...</small>|Hendes næste eksmand}}
   
 
{{DEFAULTSORT:08}}
 
{{DEFAULTSORT:08}}

Nuværende version fra 8. aug 2017, 11:52

Den 8. august er årets 220. dag. Det er en dag i august måned. Den falder som regel dagen efter den 7. august. Og rejser sig dagen før den 9. august. Augustus var en romersk kejser, der blev forgiftet af sin kone, Ulydia.

På denne dag[]

  • 1570 - Den tredje borgerkrig i Frankrig afsluttes med freden i Saint-Germain-en-Laye. Straks efter bliver parterne uenige om, hvilken cognac de skal have til aftenkaffen og den fjerde borgerkrig bryder ud.
  • 1786 - Mont Blanc, en af Europas kendteste kuglepenne, bestiges for første gang. Den har klattet lige siden.
  • 2008 - Datoen 080808 bliver uendelig populær blandt brudepar og andre, der heller ikke kan huske datoer.
30px-Cquote1 svg.png Så kommer man hjem med blomster og så skrider kællingen, mens hun skriger 070707!. Det var sgudda tæt på! 30px-Cquote2 svg.png
Hendes eksmand


  • 2017 - 2.046 elektroniske lønsedler byttes rundt og lander i tilfældige e-bokse. Modtagerne griner deres røv i laser over, hvor lidt deres naboer tjener.
30px-Cquote1 svg.png Tænkte jeg det ikke nok! Madsen har sgu købt sin Audi på afbetaling, se den latterlige lønseddel her, mand! Nej, vent, det er sgu min egen... 30px-Cquote2 svg.png
Hendes næste eksmand