FANDOM


300poster

Plakat for filmen

Denne artikel omhandler den amerikanske dokumentar fra 2006, for tallet "300", se 300 Dokumentaren levere en 100% faktuel men Whitewashed fortælling af Slaget ved Thermopylae (480 BC), og er instrueret af afroamerikaneren Zack Snyder hvis bedstefars gode vens lillebrors fætter var en af de få overlevende fra slaget.

Tekniske specifikationer
Dato for første visning 9. Marts 2006 (USA)
Sprog Engelsk
Land USA
Spilletid For lang
Budget 7930 Bitcoins (XBT)
Box Office Mere end budgettet

Plotredigér

Historien starter da en sort mand besøger Sparta, og tigger om lidt vand og jord - samt fortæller at nogle missionærer er på vej til Sparta fra Perkistan, for at udbrede kendskab til deres gud Xerxes. Istedet for at hjælpe ham, skubber de meget konservative Spartanere ham ned i en dyb brønd, som straf for hans tiggeri og hudfarve.

Kongen af Sparta, den stærkt højreorienterede Kong Leonidas, spørger nogle krøblinger om lov til at forsvare landets grænser mod missionærerne fra øst. Men det viser sig senere at disse krøblinger er købt og betalt af Perkerne, og de nægter dermed Leonidas at rejse landets hær.

Dette gør Kong Leonidas umådeligt sur, hvorefter han hurtigt samler en hær af 300 højreradikale bodybuildere. Leonidas fortæller han bare vil ud og gå en lille tur, og selvfølgelig har brug for disse 300 bodyguards. De andre Spartanere tænker at dette er det mest naturlige i verden, og lader ham gå en tur. Leonidas er mægtig tilfreds over hans snedige bedrag, og vandrer nu mod missionærerne.

Da Leonidas og hans hær møder missionærerne fra Øst, udfører de en decideret etnisk udrensning hen over 7 dage, man antager at op mod 20.000 blev dræbt ved dette møde. Dog kunne perkerne heldigvis forsvare sig mod denne racistiske gruppering, og ender til sidst med at vinde over de fascistiske møgsvin.

Da resten af Sparta får at vide at deres konge er blevet overfaldet og dræbt af hedninge. Rejser de året efter, sammen med resten af Grækenland, en hær på op mod 40.000, hvorefter de pænt viser indvandrerne døren *wink wink*.

Beskyldninger om ufaktuel beskrivelse af historienredigér

Flere har beskyldt dokumentaren for en meget ukritisk tilgang til virkelige begivenheder, hvor der bl.a bliver stillet spørgsmålstegn til alt hvad der sker i filmen.

"Jeg gider ikke se den lortefilm når den ikke har en skid med virkeligheden at gøre!"

~ Min gode ven Erik som læser historie om filmen 300, hver gang jeg spørger om vi skal se den.


Højrefløjen er dog ret ligeglade da den passer ind i narrativet, om at nutidens flygtningene kun kommer for at nasse, tæve folk og sprede religioner som ikke er kristendom.

Mens venstrefløjen samtidig er ligeglade, da de bruger dokumentaren som et bevis på at europæere alle dage har været nogle selvretfærdige racistiske røvhuller der er bange for fremmede.

Hvad vi kan lære af historienredigér

Det er vigtigt at se dokumentaren i tidens lys, man skal trods alt tænke på at begivenheden er noget som skete for over to tusinde år siden. Men man kan sagtens drage paralleller til nutidens samfund, med både flytningestrømme og en stigende højredrejning i samfundet. Dertil skal man dog tage dokumentaren med et gran salt, da der stadig er uenighed om få indragede elementer i dokumentaren.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.