Spademanns…

Redigerer

26. maj

1
  • Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.
Nuværende version Din tekst
Linje 2: Linje 2:
 
'''Den 26. maj''' er den 146. dag i året.
 
'''Den 26. maj''' er den 146. dag i året.
   
Dagens navn er Beda og er opkaldt efter ''Beda den Ærværdige'', der ikke bare var munk, men også forfatter og skytshelgen for historikere og [[arkæolog]]er. Derfor hører man tit blandt disse:
+
Dagens navn er Beda og er opkaldt efter ''Beda den Ærværdige'', der ikke bare var munk, men også forfatter og skytshelgen for historikere og arkæologer. Derfor hører man tit blandt disse:
 
{{Supercitat|Nu må jeg Beda tale tydeligt!|Historiker til arkæolog}}
 
{{Supercitat|Nu må jeg Beda tale tydeligt!|Historiker til arkæolog}}
 
Han var englænder, men ellers meget normal.
 
Han var englænder, men ellers meget normal.
   
 
==Begivenheder==
 
==Begivenheder==
*[[1660]] - [[Danmark]] mister Skåne, Halland og Blekinge samt Bohuslän i [[Norge]] efter en poker-tournament med [[Sverige]].
+
*1660 - [[Danmark]] mister Skåne, Halland og Blekinge samt Bohuslän i [[Norge]] efter en poker-tournament med [[Sverige]].
*[[1892]] - På [[Kongens Nytorv]] tændes den nye elektriske belysning for første gang. Salget ved [[pølsemand|pølsevognen]] tidobles. Mængden af duer fordobles.
+
*1892 - På Kongens Nytorv tændes den nye elektriske belysning for første gang. Salget ved pølsevognen tidobles. Mængden af duer fordobles.
*[[1923]] - Det første 24-timers-racerløb i [[Le Mans]] skides i gang med flere alvorlige tilfælde af [[roskilde]]syge.
+
*1923 - Det første 24-timers-racerløb i [[Le Mans]] skides i gang med flere alvorlige tilfælde af [[roskilde]]syge.
*[[1924]] - Myndighederne udelukker [[japan]]ere fra at indrejse til [[USA]] efter lidt for mange tilfælde af [[gul]] feber og gulsot.
+
*1924 - Myndighederne udelukker [[japan]]ere fra at indrejse til [[USA]] efter lidt for mange tilfælde af [[gul]] feber og gulsot.
*[[1957]] - [[H. C. Hansen]], der ligger begravet på Vestre Kirkegård, bliver statsminister og indfører folkepensionen og atomvåben<ref>"Ammunition af en særlig karakter", som amerikanerne kaldte det.</ref> på [[Grønland]].
+
*1957 - [[H.C. Hansen]], der ligger begravet på Vestre Kirkegård, bliver statsminister og indfører folkepensionen og atomvåben<ref>"Ammunition af en særlig karakter", som amerikanerne kaldte det.</ref> på [[Grønland]].
*[[1970]] - [[Carlsberg]] og [[Tuborg]] fusionerer under navnet Half & Half.
+
*[[1970]] - Carlsberg og Tuborg fusionerer under navnet Half & Half.
 
*[[1978]] - Valgretsalderen i Danmark nedsættes til 18 år:
 
*[[1978]] - Valgretsalderen i Danmark nedsættes til 18 år:
{{Supercitat1|18-årige er trods alt ikke meget dummere end 21-årige.|Anker Jørgensen}}
+
{{Supercitat1|De 18-årige er trods alt ikke meget dummere end 21-årige.|Anker Jørgensen}}
 
*[[1986]] - På sin 18 års fødselsdag hyldes [[kronprins Frederik]] af folket under en køretur gennem [[København]] med 160 km/t.
 
*[[1986]] - På sin 18 års fødselsdag hyldes [[kronprins Frederik]] af folket under en køretur gennem [[København]] med 160 km/t.
*[[2006]] - [[DSB]] afholder for første gang ''DSB døgnet'', hvor man kan rejse Danmark tyndt for halvtreds kroner<ref>Hvilket var mange penge dengang.</ref>. Flere end 60.000 krydser [[Storebælt]], mest svinetransporter dog.
+
*[[2006]] - [[DSB]] afholder for første gang ''DSB døgnet'', hvor man kan rejse Danmark tyndt for halvtreds kroner<ref>Hvilket var mange penge dengang.</ref>. Flere end 60.000 krydser Storebælt, mest svinetransporter dog.
*[[2009]] - Personer født på denne dag i [[1929]] fylder 80 år. Personer født i 2009 fylder 0 år.
+
*[[2009]] - Personer født på denne dag i 1929 fylder 80 år. Personer født i 2009 fylder 0 år.
   
 
==Dagsnoter==
 
==Dagsnoter==
  Loading editor
Kære læser af sære hjælpebokse. Du har nu gennem dit ihærdige læseri fundet frem til en komplet liste af de mest benyttede wiki-koder. Tillykke! Klik på dem og de ryger på magisk vis ind i din artikel.

Forhåndsvisning

Mobile

Desktop